DJ BoBo върна София в 90-те – златното време на музиката

Снимка: Art Portal

DJ BoBo върна София в 90-те – златното време на музиката

Снимка: Art Portal
Сподели

Десет, девет, осем, седем…Вълнението се усещаше като в новогодишната нощ – хиляди се бяха събрали да се срещнат със своя музикален идол и отброяваха секундите до появата му на сцената. Изведнъж мракът на сцената беше пропукан от появата му. Облечен в кожен костюм и „въоръжен” само с микрофон в ръка, DJ BoBo предизвика невиждана еуфория сред публиката.

Пристигналa у нас по покана на Fest Team, суперзвездата

отпразнува своя творчески рожден ден – 30 години на сцената, с едно забележително шоу,

за което дълго ще разказвам на своите близки и приятели.

Снимка: Art Portal

За пръв път имам удоволствието да наблюдавам как DJ BoBo сътворява истинска магия на сцената. До момента

винаги съм свързвала парчетата му с усещането за семеен уют, тъй като често звучаха у дома,

когато бях дете. Същата топлина усетих и по време на концерта му в Арена „8888 София”. Оглеждайки се наоколо, забелязах колко искрено се забавлява всеки един от присъстващите. Десетки хора танцуваха смело и от сърце, сякаш си бяха у дома и никой не ги наблюдаваше, други пък се чувстваха като звезди и умело пригласяха на изпълнителя.

Снимка: Art Portal

„Somebody Dance with Me”, “Keep on Dancing” и „Love is All Around” кънтяха в залата с невероятна сила. За момент се почувствах някак малка, изправена пред лицето на

висшaтa силa, която музиката притежава – да вълнува, да обединява,

да е символ на любовта в най-чистата ѝ форма.

Силно вярвам, че качествената музика се ражда от пламъка на таланта, а по време на концерта на DJ Bobo Арена „8888 София” пламтеше неудържимо.

Снимка: Art Portal

От невероятните изпълнения, през хореграфията, та чак то специалните светлинни и 3D мапинг ефектите – шоуто „крещеше еволюция”. Именно това име носеше и самото турне на артиста, в което деликатно бяха вплетени ретроспективни моменти от концертите му на живо през последните три десетилетия.

Някои хора може и да си мислят, че след толкова години на сцената, даден артист няма как да не залитне към по-комерсиалните парчета в търсене на нова фенска база и финансови облаги. Може би днешните известни биха го направили след време, но

звездите от 90-те притежават една завидна класа, която не би им го позволила.

Може би именно това е причината често да бъдат определяни като музикални легенди.

Снимка: Art Portal

След концерта си у нас като такава за пореден път се наложи и DJ BoBo. Той и екипът му не оставиха нито един от присъстващите безразличен. Докато едни бяха обзети от носталгия по златния период на музиката, други бяха изключително докоснати от речта му на чист български език. Това, което го прави истинска звезда обаче (освен таланта му, разбира се), е стремежът да бъде възможно най-близо до своята публика – втората му голяма любов в залата въпросната вечер. Той се разходи сред присъстващите и поздрави всеки с топла усмивка преди отново да се върне на сцената и да затанцува в ритъма на някои от вечните си хитове.

„Ооо, Baby“ – какво незабравимо преживяване ни подари DJ BoBo. 

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас