Еделина Кънева, Орлин Горанов и Орлин Павлов ни пленяват с „Ах, този мюзикъл“

Снимка: Държавна опера Бургас

Еделина Кънева, Орлин Горанов и Орлин Павлов ни пленяват с „Ах, този мюзикъл“

Снимка: Държавна опера Бургас
Сподели

Тримата титани на сцената Еделина Кънева, Орлин Горанов и Орлин Павлов се впускат отново в „Ах, този мюзикъл!“.

На 16 април, от 19 часа на сцената на Държавна опера – Бургас предстои звезден, емоционален и запомнящ се концерт с именитите и обичани певци.

Под палката на доайена маестро Йордан Дафов, тримата прекрасни солисти, оркестърът и хорът на Държавна опера – Бургас ще разкажат

драматичната история за съвременните Ромео и Жулиета –

за противоборството между разум и чувства, за силата на предразсъдъците. Както и за красотата на чувствата, за тежненията на сърцето, което — винаги, неизменно, понася последиците на емоционалните си избори.

Снимка: Държавна опера Бургас

Освен оркестровото изпълнение на сюитата из „Порги и Бес“ от Джордж Гершуин, като част от концерта „Ах, този мюзикъл!“ прекрасните солисти ще представят оркестрови, вокални и танцови сцени из „Уестсайдска история“ от Ленард Бърнстейн.

Диригент на хоровия състав на Бургаската опера е Александър Чепанов, а концертмайстор – Ваня Златева.

Еделина Кънева, Орлин Горанов и Орлин Павлов не се нуждаят от представяне –

те са чести и желани гости на бургаската сцена.

След концерта при пълна зала в Операта през ноември 2023 г., Еделина Кънева и Орлин Горанов продължават успешното си национално турне. Заедно те представят музикално-сценичния проект „Приказка за двама“.

Снимка: Държавна опера Бургас

Директорът на Музикалния театър Еделина Кънева и популярният певец и актьор събраха многобройна публика през лятото на миналата година с концерта „Не си отивай, лято“. Събитието се проведе на остров „Света Анастасия“, под диригентството на Левон Манукян.

„Името на американския композитор Джордж Гершуин е, без съмнение, от най-известните и добили световна слава заради неговия оригинален и творчески стил. Емблематичен автор на творби в сериозните музикални жанрове, но и в забавната и популярна музика, симфонични, вокални инструментални произведения. В тях той

използва широко традицията, мелодиката, ритмите и формата

на типичния афроамерикански музикален фолклор. Съчетава ги с елементите на джаза и им придава нова художествена стойност, превръща ги в неотменна част от световното музикално наследство“, казва за „Симфонични сюити“ маестро Йордан Дафов.

Снимка: Държавна опера Бургас

Билети за „Ах, този мюзикъл!“ могат да бъдат купени на касата на Операта. Онлайн билети има в мрежите на Grabo  и Eventin.

Актуално

Избрано за вас