Единственият госпъл хор в България с международна награда

Снимка: „София госпъл хор“

Единственият госпъл хор в България с международна награда

Снимка: „София госпъл хор“
Сподели

„София госпъл хор“ – единственият подобен хор в България, взе наградата на публиката в престижния европейски хоров фестивал за госпъл музика в гр. Монтегрото Терме (Падуа), Италия. Това съобщиха от екипа на хора.

В събитието участваха множество хорове от цяла Европа, общо 250 певци.

Изпълненията на хоровете бяха оценявани от международно жури, съставено от световнопризнати госпъл експерти. Част от тях са Трини Лопес Маси от Питсбърг и Ананиас Монтегю от Омаха (САЩ), както и от артистичния директор на фестивала Стефания Мауро от Кралското музикално училище в Лондон.

Снимка: European Gospel Festival

„София госпъл хор“ получи високи оценки за вокалното си майстрство, завладяващата енергия и артистичното си преставяне.

Хорът успя да се открои от другите хорове с яркото си присъствие,

емоционална отзивчивост и искреност на изпълненията, както и с автентичната интерпретация на популярни госпъл спиричуъли. „София госпъл хор“ изпълни песни като “Oh Happy Day“, “Oh When The Saints Go Marching In“ и “This Little Light Of Mine“. Публиката беше завладяна и очарована от прекрасното изпълнение на уникалната българска песен с народни мотиви „Не нам“. Изпълнението на българския хор остави всички слушатели без дъх и предизвика бурни овации.

Солистката на хора Дани Балевска; Снимка: „София госпъл хор“

Заедно с Госпъл хора се изявиха и трима изключително талантливи млади солисти. Константин Томов, Йоана Стоянова и Дани Балевска докоснаха сърцата на слушателите с красивите си гласове и артистични изпълнения.

„Наградата на публиката е най-безпристрастната оценка и признание за упоритата работа, посветеност и любов към музиката, която всеки един член на хора влага в изпълненията ни“, заяви диригентът и основателят на „София госпъл хор“ Гери Балевска.

„Горди сме, че представихме България достойно

на този престижен фестивал и че имахме възможност да покажем неизчерпаемия музикален талант и воля за победа на българите! Щастливи сме, че бяхме високо оценени и отново показахме, че българските музиканти и изпълнители са част от Европейското културно семейство“, казват още от хора.

Снимка: „София госпъл хор“

В историята си единственият госпъл хор има участия със звезди като Любо Киров, Миро, Дичо и Теди Кацарова. Хорът пя и на финала на „Като две капки вода“ с победителя в този сезон – Владо Зомбори.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас