Една вечер с Любо Киров – емоция, която остава

Една вечер с Любо Киров – емоция, която остава

Сподели

Прохладна вечер и топло посрещане – в малка софийска уличка една червена къща се превърна от просто историческа сграда в дом, защото събра много музика, приятели и усмивки. С влизането няма как да не разпознаете гласа на домакина, който сякаш се извисява над всички други.

Той е не кой да е, а самият Любо Киров.

Само дни след като той стана първият български изпълнител със запис на свой концерт в една от най-известните стрийминг платформи, Любо Киров събра приятели, колеги и съмишленици, за да отбележи събитието.

Любо Киров и Това Здравков; Снимка: Instagram

Атмосферата беше много уютна, а щом на големия екран концертът започна, гостите припяваха, пляскаха заедно с публиката от записа и танцуваха все едно бяха в собствения си хол.

Концертът е запис на първата от трите вечери през ноември, в които Любо Киров напълни зала 1 на НДК. Бях на концерта на живо и сега да съпреживея емоцията отново и то със самия изпълнител беше много специално преживяване. Понякога гледах повече неговите реакции, отколкото екрана. Той обърна лично внемание на всеки.

Снимка: Art Portal

След края на концерта, Любо сподели за Art Portal, че вече е свикнал да се гледа отстрани.

„Да се наблюдаваш отстрани има много полезен ефект,

но ако нямаш правилен анализ на това, което виждаш е нож с две остриета. Единият нож, който би те съсипал, според мен, е да се гледаш и прекалено много да се харесваш. А другият е много да не се харесваш. Изключително важно е, гледайки се отстрани, да си задаваш въпроса: „Честен ли бях за това, което говоря или пея в този момент?“. Ако нямаш проблем с това, значи всичко е наред“.

Снимка: Art Portal

Казват, че нищо не може да се сравни с музиката на живо, но след като изгледах концерта мога да заявя, че нито капка от емоцията не се е загубила и посланията, които музикантът отправя са все толкова въздействащи. Последната песен от концерта е „Усеща се сила“ – точно както се усеща уникалната енергия през екрана.

А и какво по-хубаво от Любо Киров на голям екран?

(Може би само Любо Киров на живо, който гледа Любо Киров на голяма екран.)

Снимка: Art Portal

Освен, че къщата е червена отвън, прожекторите отвътре също са червени, а таванът е стъклен и в него се отразява цялото преживяване. Така час и 40 минути минават неусетно. Специалното на този концертен запис, както разказа Любо, е че умишлено са оставили „говоренето между песните, за да може да се усеща истинската атмосфера от концерта, а не просто да е като студиен запис, на песни, които хората знаят. А звукът е направен по много по-смел начин – такъв е, какъвто хората са го чували в залата“.

Любо беше подготвил и специална изненада за гостите си –

за първи път бяха показани две премиерни видеа, на песни към новия му албум „Ново сърце“. След едноименната заглавна песен, която вече има свой клип в YouTube, феновете на изпълнителя предстои да видят и видеа към акустичната версия на „Ново сърце“, както и „Последното решение“.

Кадри от видеоклипа към акустичната версия на песента „Ново сърце“; Снимка: Art Portal

„Новият албум е на n-та степен всичко, което се казва Любо Киров – като текст, като музика, аранжимент, мелодии… Ако съм правил нещо, в което вярвам, то

новият албум е още по-точно заявяване, че аз съм този, който съм“,

ми сподели Любо специално за Art Portal.

След издаването на „Ново сърце“ на Любо Киров му предстои и Ново турне – музикантът и бандата му ще се срещнат с почитателите си в седем града, а големият финал е на 28.11 в „Арена София“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас