Феновете на Мадона отхвърлиха иска за закъснението ѝ

Снимка: БТА/АП

Феновете на Мадона отхвърлиха иска за закъснението ѝ

Снимка: БТА/АП
Сподели

Двама от фенове на Мадона оттеглиха иска си срещу певицата за това, че е започнала шоуто си с два часа закъснение. Основната причина за недоволство им е, че на следващия ден е трябвало да станат рано.

През януари Майкъл Фелоуз и Джейсън Алварес заведоха колективно дело срещу певицата, бруклинския театър Barclays Center и промоутърите на турнето ѝ Live Nation. Това се случи, след като тя излезе на сцената в 22:30 ч. на 13 декември. Това съобщи The Guardian.

Снимка: Kevin Mazur/WireImage for Live Nation

Ищците твърдят, че не биха си купили билети за турнето Celebrations, ако знаеха, че изпълнението ѝ ще започне чак в 22:30 ч. Те заявяват, че напускането на залата в 1 ч. през нощта ги е оставило „в безизходица“ с „ограничени възможности за обществен транспорт“. Така техните разходи са се увеличили поради скока на цените на приложенията за споделено пътуване.

Тъй като концертът се е състоял в сряда, те твърдят също, че късният час почти не им е позволил да спят. Трябвало е да „станат рано, за да отидат на работа и/или да се погрижат за семейните си задължения на следващия ден“.

Те обвиниха Мадона, Live Nation и Barclays Center в „недобросъвестни, нелоялни и/или измамни търговски практики“.

Според тях представлява нарушение на договора и фалшива реклама.

По-късно Мадона и Live Nation заявиха, че късното начало се дължи на технически проблем. Но в съдебните документи, подадени в сряда, Фелоуз и Алварес доброволно отхвърлиха иска си. Това означава, че той не може да бъде разгледан отново.

Джеф Варшафски, адвокатът, който представлява Мадона и Live Nation, пише в писмо в сряда,

че отхвърлянето „не е резултат от каквото и да е споразумение“ между страните.

Адвокатите на Мадона по-рано бяха подали молба за прекратяване на делото. Те твърдяха, че феновете знаят, че тя винаги започва шоуто си доста след часа, посочен в билета.

В съдебните документи се твърди, че: „Ако един фен е достатъчно запознат с историята на концертите на Мадона, за да знае, че представленията ѝ продължават два часа и петнадесет минути. Той със сигурност знае още, че Мадона обикновено излиза на сцената доста след определеното в билета време“.

Адвокатите на певицата също така твърдят, че никога не е било обявявано, че представянето ѝ ще започне в 20:30 ч. Те добавят, че „никой разумен посетител на концерт не би очаквал главният изпълнител на голям концерт да излезе на сцената във времето, посочено в билета“.

Мадона и преди се е сблъсквала с подобни съдебни дела. През 2019 г. фен от Флорида твърди, че закъснението ѝ по време на турнето Madame X е нарушение на договора. Отново през 2020 г. е заведено съдебно дело от двама посетители на концерта в Ню Йорк. По-късно и двата съдебни иска бяха доброволно отхвърлени.

През май мъж, присъствал на един от концертите на турнето ѝ Celebration в Лос Анджелис, също подаде иск срещу певицата и Live Nation. В него Джъстен Липелес твърди, че Мадона е произвела „порнография без предупреждение“.

Така той „е

бил принуден да гледа голи жени на сцената,

симулиращи сексуални действия“. Той също така се оплаква, че концертът е започнал „по-късно“ от обявеното – в 22:00 ч. Мадона не е дала публичен отговор на иска на Липелс. The Guardian вече се е свързал с нея за коментар.

Турнето Celebration беше добре прието от критиката и публиката. Алексис Петридис от Guardian написа в рецензия с четири звезди, че „силните ѝ страни изглеждат наистина много силни“.

След 80 дати и 225 млн. долара приходи от билети. Турнето завърши с безплатен концерт на плажа Копакабана в Рио де Жанейро за около 1,6 млн. души.

Актуално

Избрано за вас