Фреска оперна звезда – Клементин Марген, закрива проекта на Соня Йончева „Съкровени гласове“

Снимка: SY11 Events

Фреска оперна звезда – Клементин Марген, закрива проекта на Соня Йончева „Съкровени гласове“

Снимка: SY11 Events
Сподели

Френското мецосопрано с впечатляваща световна кариера Клементин Марген ще изнесе за първи път у нас свой концерт на 31 май от 19:30 часа в зала „България“. Смятаната за

една от най-успешните съвременни изпълнителки на Кармен

от едноименната страстна опера на Бизе ще закрие първия сезон „Съкровени гласове“ с рецитала „Париж и нощта“. През месеците април и май тя пее в Метрополитън опера в Ню Йорк именно в новата продукция на „Кармен“. Малко след това идва директно в България.

Снимка: SY11 Events

Публиката у нас ще се наслади на обичани композиции и арии от Жул Масне, Морис Равел, Камий Сен-Санс, Жак Офенбах, Анри Дюпар, Джордж Гершуин и др. Инструменталният акомпанимент е поверен на сестрата на Клементин – Сара Марген. Двете редовно гастролират по световните сцени на различни фестивали и концертни формати.

„Много съм удовлетворена от успеха и реализацията на проекта „Съкровени гласове“ и възможността толкова хора в България да се докоснат до изкуството и невероятните гласови възможности и послания на поканените от нас водещи млади международни артисти.

Клементин Марген е точният избор за красив финал

на нашия първи сезон, за да пренесе зрителя в очарованието, космополитността и пъстрите нюанси на Париж с неговата велика музика и култура“, споделя Соня Йончева.

Снимка: Dario Аcosta

Израсналата в Южна Франция Клементин Марген е смятана за едно от водещите мецосопрани на своето поколение. През последните няколко години тя печели

международно признание в светони театри.

До този момент Клементин в участвала в над 15 различни постановки на най-известната опера на Бизе. Марген се отличава гласово и актьорски и в ролите на Маргарита в „Проклятието на Фауст“ на Берлиоз, „Самсон и Далила“ от Сен-Санс, както и Шарлот във „Вертер“ от Масне. Световната критика определя гласа на Клементин като изключително богат и плътен, звучащ убедително както в ниските, така и във високите регистри.

Снимка: Scott Schuman

Освен успехите си в операта, Клементин е утвърдена концертна солистка и

завладява публиката с изпълненията си

на ораторията „Свети Илия“ на Менделсон в Берлин, Моцартовия Реквием в Лисабон и Вердиевия Реквием в Будапеща. Още през 2018 г. тя дебютира на сцената на „Карнеги Хол“ заедно с Чикагския симфоничен оркестър под палката на маестро Рикардо Мути.

През 2020 г. Клементин стартира успешно концертно турне с Йонас Кауфман в Париж, Бордо и Брюксел.

Билети за концерта на 31 май могат да бъдат закупени тук.

Актуално

Избрано за вас