Fun Lovin’ Criminals се завръщат на българска сцена

Снимка: Fest Team

Fun Lovin’ Criminals се завръщат на българска сцена

Снимка: Fest Team
Сподели

Кой не знае Fun Lovin’ Criminals? Koй не е чувал за тях! Любимите нюйоркски бандити се завръщат у нас по-малко от две години след последното си гостуване в България заради … феновете! 

Последният им концерт се превърна в ярко, шумно парти, което още се помни в София. Бандата побърза да обяви нов концерт у нас, този път – клубен гиг на 22 oктомври в City Stage.

Заразителен микс от кинематографичен

хип-хоп, рокендрол, блус, джаз и латино соул, елегантни костюми

и любопитни текстове с криминални, но и комични истории от Ню Йорк. Това са Fun Lovin’ Criminals, които България познава и обича. 

FLC идват за концерт в София отново на

22 октомври в City Stage по покана на Fest Team,

а билетите влизат в продажба oт днес, стартирайки от 33 лв.

Fun Lovin’ Criminals се сформират през 1993 г. Дебютният им албум „Come Find Yourself“ достига № 7 в британските класации. Той е сертифициран като платинен в Обединеното кралство и като златен в Нидерландия. Най-големият им хит „Scooby Snacks“ съдържа диалози от филмите „Pulp Fiction“ и „Reservoir Dogs“ на Куентин Тарантино. Песента достига своята връхна точка под  № 12 в британската класация за сингли през 1997 г. и получава сребърен статус от Британската фонографска индустрия (BPI) през юли 2022 г.

Групата е издала

шест студийни албума, три диска с концертни записи

и четири компилации с хитове на FLC, алтернативни версии и B-страни. Настоящият състав на групата се състои от Брайън Лейзър Франк Бенбини и Наим Кортази от Happy Mondays. На живо в София публиката ще може да чуе последното EP на FLC The Capistrano Sessions и много от любимите хитове на бандата.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас