Funkilicious спечелиха конкурса на БНР за нова българска музика

Funkilicious; Снимка: Иван Русланов

Funkilicious спечелиха конкурса на БНР за нова българска музика

Funkilicious; Снимка: Иван Русланов
Сподели

Funkilicious получиха голямата награда в категорията „Нова българска поп и рок музика“ на конкурса на Българското национално радио (БНР) за нова българска поп и рок музика Пролет`24“. Woomb са победителите в категорията „Евросоник“.

Funkilicious спечелиха с песента „Всичко по две“

и ще имат възможност да запишат нова авторска музика във Второ студио на БНР на стойност до 12 000 лева, финансирана и продуцирана от Радиото,, пишат от БНР.

Funkilicious; Снимка: Иван Русланов

„Нямаме думи, с които да опишем тази награда. Благодарим на всички, които повярваха в нас“, казаха от групата.

„Този конкурс е различен от всичко, което се случва на българската сцена,

защото е конкурс за нова музика. Различен, и защото караме всички финалисти да изпълнят песните си на живо тук, пред вас“, каза генералният директор на БНР Милен Митев.

MIRAIN; Снимка: Иван Русланов

Селекционен екип на БНР определи при кого отива статуетката за дебют. И това е MIRAIN за песента „Време“. Тя ще може да организира концерт в Първо студио на БНР.

„Благодаря за наградата. Правим музиката си от сърце“, сподели тя от сцената.

Тази година изборът на „Пролет“ за дебют беше труден, затова

беше връчена и допълнителна награда.

Тя отиде при Eleeza за песента „Ще изчакам“.

Eleeza; Снимка: Иван Русланов

MIRAIN и „Време“ спечелиха втори приз за вечерта – за песен, станала любима на публиката и получила най-много гласове от онлайн вота на сайта prolet.bnr.bg. Наградата е китара от „Кремона“ (България), партньор на конкурса.

Статуетката за отличниците в Конкурса за нова българска поп и рок музика „Пролет `24“ е дело на д-р Елизар Милев – единственият български визуален артист, който работи с ураново стъкло, което свети на ултравиолетова светлина.

Woomb ще представят България на

най-големия европейски шоукейс фестивал за съвременна поп и рок музика –

Евросоник“ в Грьонинген (Нидерландия) догодина. Селекционният екип на БНР номинира пет групи/изпълнители, чието портфолио беше изпратено за оценка от организаторите на събитието.

Woomb; Снимка: Иван Русланов

Христо от Woomb сподели: „Благодарим на БНР за подкрепата. Сред вас има абсолютни рицари на правото България да има добра музикална сцена. Признателни сме за този шанс“.

Журито, което избра големия победител на вечерта, беше в състав: Даниела Кузманова – автор на текстове и водещ на музикални предавания; Магдалена Сотирова – продуцент и съдружник в музикалната компания „Монте мюзик“; Михаела Маринова – един от най-разпознаваемите гласове на съвременната българска музика; Петър Димитров – създател на един от най-успешните фестивали у нас „А to JazZ“; Ерсин Мустафов – музикант, композитор, текстописец и вокалист на Jeremy?; Димитър Кърнев – един от най-известните китаристи в България и основател на D2; Николай Захариев – музикант и бивш член на група „Ера“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас