Грегъри Портър се завръща за концерт в България

Снимка: Erik Umphery

Грегъри Портър се завръща за концерт в България

Снимка: Erik Umphery
Сподели

Грегъри Портър се завръща в Античния театър в Пловдив. Концертът на джаз и соул легендата е на 24 юли, съобщават организаторите от BG Sound Stage.

Двукратният носител на „Грами“

идва отново у нас след гостуването си през юли 2022 г. на същото място.

България е част от турне, на което Портър представя някои от най-големите си хитове, както и албума си „Still Rising“. Той включва нови песни, кавъри и дуети с Палома Фейт, Моби, Джейми Кълъм и Джеф Голдблум.

„Това е моята музика досега, но не е Greatest Hits. Те често идват в края на нечия кариера, а и аз все още се чувствам млад и уверен в своята.

Имам още много какво да кажа.

Заглавието на албума е ехо на този преди него – All Rise, защото очевидно повтарям нещо в моята музика – този оптимизъм за живота и любовта. Това е една незавършена история за мен както в музикален, така и в личен план. И все още се уча как да го правя. Все още раста“, казва Грегъри Портър.

Певецът е роден на 4 ноември 1971 г. в Сакраменто, Калифорния, САЩ .

Има три платинени и девет златни албума.

Получава „Грами“ през 2014 и 2016 г. за най-добър вокален джаз албум. Има близо 340 000 последователи в Spotify и над 193 милиона гледания във видео платформите. „Гласът ми е дар от Бога и искам да го споделя с хората”, казва той.

Изнася концерти в разпродадени зали в света – Royal Albert Hall, Olympia, и си колаборира с музиканти като Стиви Уондър и Сам Смит. Негови вдъхновители са изпълнители като Нат Кинг Кол, Джо Уилямс, Дони Хатъуей.

Преди две години издаде The Porter House with Gregory Porter – готварска серия, в която певецът споделя рецепти, вдъхновени от местната общност, кулинарни преживявания по време на турне и собствените си семейни готварски традиции. Има свой подкастThe Hang, където му гостуват знаменитости.

Актуално

Избрано за вас