Група Cool Den с нова песен и премиера на трети албум

Снимка: Cool Den

Група Cool Den с нова песен и премиера на трети албум

Снимка: Cool Den
Сподели

„Топъл свят“ е последният сингъл от предстоящия трети албум на Cool Den, който излиза на 1 юни, пише БТА, позовавайки се на информация от групата.

Албумът „Фар и факла” ще бъде представен на 8 юни в „Строежа“.

„С „Топъл свят” Cool Den втвърдяват звука си с характерно звучене подобно на групата Rage Against the Machine, смесено с отличителния стил на групата. Текстът отново е повлиян от важни социални теми и хвърля поглед върху последните събития от световната сцена“, посочва критиката.

Снимка: Cool Den

„С песента искаме да кажем, че

напрежението в умовете ни по свой начин стопля света.

Чувства като гняв и омраза нажежават и поляризират човешки общества и създават съвършена почва за виреенето на фанатизъм. Диалогът, свободата на словото, свободния нрав и човешки дух изчезват. Климатът естествено следва огъня в човешките очи и светът се стопля”, коментират от групата.

Снимка: Cool Den

Видеото е заснето и режисирано от Наталия Сидоренко, Георги Георгиев и Никола Симеонов – фронтмен и текстописец в Cool Den. В клипа участват Борис Вангелов, Цветелина Стоянова, Нона Терзиева. Звукозаписът, миксът и мастърирането е на Стоян Бозов.


Повече за събитието, на което групата ще представи новия си албум и онлайн билети може да намерите тук.

Интересен факт за бандата е, че те са част от една все още не голяма, но силна вълна на музиканти, които

много категорично поставят социални теми в творчеството си.

Също като No More Many More, Керана и космонавтите и други, песните на Cool Den често са огледало на уж ежедневни, а толкова екзистенциални истини. „Винаги епохата си намира отражението в музиката. Достатъчно мъгла има в света, гледаме да я разсеем“, казва фронтменът и китарист на бандата.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас