Група KISS се сбогуват с публиката си

Снимка: Getty Images

Група KISS се сбогуват с публиката си

Снимка: Getty Images
Сподели

Рок ветераните от група KISS слагат край на концертната си дейност с 2 изяви на живо. Последните им концерти ще бъдат на 1 и 2 декември в Ню Йорк.

Двата концерта ще спуснат завесата на прощалното турне на групата End of the Road („Краят на пътя”). То започна през януари 2019 г. „Ще напуснем, като сме на върха“, обеща басистът Джийн Симънс миналата година по време на радио интервю.

„Няма да има повече турнета на KISS“, зарече се той – „никога повече“.

KISS се появява преди 50 години, когато четирима млади нюйоркчани вкарват китарите, усилвателите и барабаните си в таванско помещение на 23-та улица в Ню Йорк. И мечтаят да станат най-голямата група в света.

Този уикенд те – макар и с двама различни членове в момента – ще се сбогува с публиката си на около 10 пресечки северно от това таванско помещение. KISS ще свирят в „Медисън Скуеър Гардън“. Те се превърнаха, ако не в най-голямата група в света, то със сигурност в една от най-големите, която предефинира очакванията за концертно преживяване.

Заклетите фенове на KISS обаче приемат новината за края на концертната им дейност с известна доза скептицизъм. Те знаят твърде добре, че

през 2000 г. групата пак бе обявила едногодишно прощално турне Farewell Tour,

но въпреки това продължи с изявите си. Поне до тази вечер.

Феновете на KISS от цял свят ще могат да гледат последния концерт на групата на живо след закупуване на виртуален билет.

Актуално

Избрано за вас