Група R.E.M. свирят заедно за първи път от 15 години

Снимка: Getty Images

Група R.E.M. свирят заедно за първи път от 15 години

Снимка: Getty Images
Сподели

Повече от 15 години след като изнесоха последния си концерт, четиримата членове на R.E.M. излязоха на сцената на 13 юни в Ню Йорк, за да изпълнят хита си Losing My Religion“. Това съобщи Forbes.

Поводът, който доведе до събирането на групата беше галавечерята на Залата на славата на авторите на песни.

Обединението на R.E.M. беше неочаквано дори за най-верните фенове на групата,

а членовете на групата категорично го отрекоха по време на интервю по-рано през седмицата. На галавечерята бяха приети Майкъл Стайп, Питър Бък, Майк Милс и Бил Бери. Събитието не се излъчва на живо.

Четиримата от R.E.M. приеха наградата си от певеца и автор на песни Джейсън Исбел, след като той изпълни песента „It’s The End of The World As We Know It (And I Feel Fine)“. След това Стипе излезе пред микрофона, за да говори от името на групата.

Снимка: Getty Images

„Писането на песни и създаването на каталог с творби, с които всички се гордеем и които са

на разположение на публиката до края на времето,

е най-важният аспект от това, което правим като група. На второ място е фактът, че успяхме да го направим през всичките тези десетилетия и да останем приятели. И то не просто приятели, а скъпи приятели, приятели за цял живот“, казва той.

Снимка: Getty Images

Отбелязвайки колко специално е да бъде включен в списъка като група, той продължава: „Ние сме четирима души, които много рано решихме, че ще разполагаме със собствените си записи и ще разделим по равно хонорарите и авторските си права.

Бяхме всички за един и един за всички.

И така се заехме да вършим работата си по съответния начин. Получаваше се добре, понякога чудесно. И какво пътуване беше.“

След това R.E.M. заеха централно място на сцената и изпълниха песента от седмия си албум Out Of Time, която прекара 21 седмици в класацията Billboard Hot 100, беше включена в Залата на славата на „Грами“ през 2017 г. и достигна 1 милиард гледания в YouTube през 2022 г.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас