Симфометъл групата Therion пристига у нас през февруари

Снимка: rockthenight.eu

Симфометъл групата Therion пристига у нас през февруари

Снимка: rockthenight.eu
Сподели

Шведската симфометъл група Therion включи София в предстоящото си турне  „Leviathan Tour 2024“. Те ще свирят у нас на 6 февруари в столичен клуб, съобщават от Sofia Music Enterprises (SME).

„След като се наложи турнето им през 2022 г.  да бъде отменено, а с това и концертът им в България. Therion решиха да компенсират българските си фенове и добавиха шоуто у нас буквално в последния момент. Това е първото им европейско турне от 2018 г. насам и по техни думи след тази обиколка бандата

ще прекрати изявите на нашия континент.

Много е вероятно това да е последният им концерт във всеки един от градовете, които ще посетят“, казват от екипа на организаторите.

Те отбелязват, че с повече от 35 години история зад гърба си, групата начело с Кристофър Джонсън, е една от първите, които още през 90-те започват да

комбинират метъл със симфонични и оркестрални елементи.

Те са смятани за едни от основателите на симфоничния метъл днес. Сега Therion продължават своето наследство, като издават трета част от трилогията „Leviathan“. Албумът „Leviathan III“ се появи на бял свят преди само две седмици чрез Napalm Records. С него групата се отправя на многостранно и съчетаващо стилове музикално пътешествие, формирано от фундаменталната линия на своите предшественици „Leviathan“ и „Leviathan II“, отбелязват от SME.

Концертът на Therion в София ще бъде открит от групата на Tsena Koev, пише БТА. Бандата ще представи песни от първия си албум – „Emotions in a Jar“. Публиката ще се наслади и на парчета от все още неиздадения „Storm in Human Form“, който ще излезе официално през 2024 година.

Актуално

Избрано за вас