Джейкъб Колиър и „Мистерията на българските гласове“ с концерт в НДК

Снимка: The Australian

Джейкъб Колиър и „Мистерията на българските гласове“ с концерт в НДК

Снимка: The Australian
Сподели

Шесткратният носител на „Грами“ Джейкъб Колиър ще има съвместен концерт с „Мистерията на българските гласове“ – на 11 юли в зала 1 на НДК. За събитието съобщава продуцентът на хора Бояна Бункова.

Европейската част от световното турне на Колиър започва от България след излизането на новия му албум Djesse Vol. 4.

Програмата на концерта включва солови изпълнения на песни от новия албум на 29-годишния Колиър, самостоятелни изпълнения на „Мистерията на българските гласове“, както и съвместни изпълнения. Те ще бъдат представени за първи път пред публика.

Джейкъб Колиър е признат от музикалната критика и музикалните среди за

един от най-надарените съвременни млади изпълнители.

Работил е с имена като Coldplay, SZA, Stormzy, Алиша Кийс, Шон Мендес. 

Звездата на младия музикант изгрява, след като привлича вниманието на Куинси Джоунс – световноизвестен американски музикален и телевизионен продуцент, аранжор, диригент, композитор и велик тромпетист.

Той е работил с най-големите имена в джаза.

Колиър го впечатлява с многогласните си и мултиинструментални YouTube кавър версии на известни песни, пише БТА.

Под менторството на великия продуцент Джейкъб Колиър записва и издава през 2016 г. дебютния си албум In My Room. В него освен вокалните партии изпълнява и записва и партиите на всички инструменти. В последните години придобива известност с концерти, в които прави публиката съучастник в изпълненията си. Той я превръща в огромен хор, дирижиран от самия него. Известен е и с дарбата си да споделя разбиранията си за сложни въпроси от теорията на музиката на разбираем за всички ни език.

Актуално

Избрано за вас