Джеймс Артър пуска новия си албум Bitter Sweet Love

Снимка: james arthur official

Джеймс Артър пуска новия си албум Bitter Sweet Love

Снимка: james arthur official
Сподели

Един от най-разпознаваемите гласове на Острова – Джеймс Артър, се завръща с повече рок енергия от всякога. Британският музикант представя петия си солов албум Bitter Sweet Love. Проектът съдържа 13 песни – 13 вълнуващи истории за любовта, сред които хитовете Blindside, Sleepwalking и Homecoming. В новата колекция на изпълнителя се открояват и динамичните парчета Bitter Sweet Love, Ruthless и My Favorite Pill.

Джеймс Артър споделя, че за създаването на проекта е

черпил вдъхновение от последното си турне –

в моментите, когато публиката е пеела с пълно гърло любимите си песни. Той твърди, че винаги се уповава на собствения си опит при писането на музика. Позволява на емоциите да го водят към истории за токсични връзки, разкаяние, споделяне и приемане. Именно такива трудни взаимоотношения са повтаряща се тема в албума, въпреки че Артър наскоро стана баща.

Трябва да признаем, че докато други победители в X Factor изоставят творческата кариера,  Джеймс Артър продължава да твори.

Енергичният ритъм на заглавната песен звучи като Hozier и The 1975. В Blindside пък се долавя тънък полъх от поп музиката на 80-те години, а Comeback Kid е с по-силно рок излъчване.

„Колкото повече албуми правиш и колкото по-голям успех имаш,

толкова по-голям е натискът върху теб“,

казва Артър. „Наистина се почувствах отново като дете – просто правех музиката, която обичах, без да се притеснявам дали ще се харесам на всички“, коментира още певецът.

Роденият в Мидълзбро изпълнител, сертифициран за милиард британски долара, има 4 албума в топ 10.

Актуално

Избрано за вас