Забележителни артисти ще видим в Софийската филхармония

Снимка: Софийска филхармония

Забележителни артисти ще видим в Софийската филхармония

Снимка: Софийска филхармония
Сподели

Почитателите на класическата музика могат да се снабдят с пропуски за концертите от пролетния полусезон (януари-юни 2024 г) на Софийската филхармония.

В следващите 6 месеца националният оркестър е подготвил среща

със забележителни солисти и диригенти и виртуозни произведения от музикалната съкровищница.

Сред горещите имена, които ще направят дебюта си в София, са любимецът на английския кралски двор, носител на „Грами“, наградата „Грамофон“ и „Бритс“– уелският бас-баритон Сър Брин Терфел. Той, българското сопрано Мила Михова и маестро Найден Тодоров ще представи пищна оперна Гала на 28 януари.

Легендарният пианист Стивън Ковачевич ще зарадва почитателите си с концерт на 25 януари.

Рудолф Бухбиндер ще имаме удоволствието да слушаме на 8 февруари под палката на Еманюел Чекнаворян.  А младият пианист Федерико Коли ще свири в зала „България“ на 25 февруари.

Талантлив дамски дует ще впечатли публиката на 7 март. Младата, но вече световнопризната виолончелистка Анастасия Кобекина и Вилиана Вълчева – младия български диригент, която вече е добре позната на софийската публика.

Звездният тенор Йонас Кауфман гостува за първи път в София на 12 май.

Концертът ще е под палката на Йохен Ридер.

Виолончелистът с българска кръв Златомир Фунг ще дебютира със Софийската филхармония на 23 май под палката на маестро Ернст Хьолц.

Концертмайсторът на Винер Симфоникер Софи Хайнрих ще свири с родните филхармоници на 13 юни.

Завръщане в София ще направят Светлин Русев (18 януари и 20 юни), Людмил Ангелов и Владимир Кираджиев (15 февруари), Дарио Салви (22 февруари), Юлиан Рахлин и Георги Димитров (29 февруари). Освен тях, ще можем да слушаме още Емил Табаков (9 май и 27 юни),  големият български диригент Милен Начев (30 май), Веско Ешкенази (2 юни), Теодосий Спасов и Светослав Борисов (20 юни).

Пълната програма на концертите за пролетния полусезон може да бъде открита в сайта на Филхармонията.

Концертите са организирани по 4 в 8 абонаментни цикъла. Всеки, който предпочете да закупи абонаментен цикъл, ще може да се възползва от 50% намаление на цената. По-ниската цена ще е  налична както на касата на зала „България“, така и в Ивентим.

Софийската филхармония прави и традиционния си коледен подарък на меломаните, които от днес могат да закупят на половин цена и билети за декемврийските концерти.

Актуално

Избрано за вас