Кирил Маричков отбелязва годишнина с концерт в НДК

Снимка: Булфото (архив)

Кирил Маричков отбелязва годишнина с концерт в НДК

Снимка: Булфото (архив)
Сподели

Групата „Фондацията“ ще отпразнува юбилея на Кирил Маричков, който навършва 80 години с неповторим концерт в зала 1 на НДК  на 30 октомври.

На сцената до него ще бъдат  Дони, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански. Специален гост ще е обичаният им колега и приятел Валди Тотев. Музикантите планират още много изненади, които ще зарадват не само именития рожденик, но и всички в залата в паметната вечер на 30 октомври. Какви ще бъдат те ще стане ясно съвсем скоро.

Билетите за концерта са продажба,

цената им е от 50 до 100 лв.

в зависимост от мястото в залата.

Кирил Маричков пусна автобиографичната си книга „На прага на времето“ през април“ миналата година. С нея авторът емоционално и елегантно отбеляза и 55 години от основаването на легендарната българска рок група „Щурците“. Книгата представя подробно

житейския и творчески път на забележителния музикант

от детството му до на най-силния период в историята на „Щурците“ – 80-те години на ХХ век. Неслучайно групата е сред претендентите за титлата „най-влиятелна рок група на 20 век“, пише dir.bg. „Рок в минало време“, „Вкусът на времето“, „Конникът“, „Клетва“, „Вълшебен цвят“ и „По пътя“ са само част от големите им хитове. Голяма част от вечните песни на „Щурците“ ще звучат и в изпълнение на „Фондацията“ на 30 октомври в зала 1, а със сигурност и в изпълнение на публиката.

„Чувствам се късметлия, защото осъществих голяма част от мечтите си“, споделя легендарният Кирил Маричков преди 5 години, когато с „Фондацията“ отбелязват заедно и 75-ия му рожден ден.

Актуално

Избрано за вас