Кои са най-дългоочакваните албуми, които ще излязат до края на 2024 г.?

Снимка: Anna Lee Highres

Кои са най-дългоочакваните албуми, които ще излязат до края на 2024 г.?

Снимка: Anna Lee Highres
Сподели

2024 се оказа годината на меломаните. Всички те танцуваха и пяха с пълно гърло при излизането на поредния звезден албум на пазара. Дуа Липа, Ариана Гранде, Любо Киров, Стефан Вълдобрев и обичайните заподозрени бяха само част от изпълнителните, които зарадваха феновете си с нова музика. До края на 2024 г. примера им ще последват още любими български и чуждестранни изпълнители. Кои са те?

Чуждестранни албуми

Снимка: Getty images
Кейти Пери, „143“ – 20 септември 2024

Името на предстоящия албум на Кейти Пери има oчарователно значение – „143“ е код за „Обичам те“. Той е често използван в началото на 90-те години на миналия век в съобщения, изпращани по пейджъри. Проектът, озаглавен по този начин, ще бъде с водещ сингъл „Woman’s World“. Той беше посрещнат със смесени реакции от критиката.  Дебютира на 63-то място в класацията Hot 100 на Billboard, отбелязвайки слабото начало на дългоочакваното завръщане на поп звездата. „Lifetimes“ е вторият сингъл от предстоящия седми албум на Пери .

Изпълнителката издаде петия си албум „Smile“ през август 2020 г. Звукозаписът съдържаше няколко песни, сред които „Daisies“. Той се превърна в най-слабият  албум на звездата. Дебютира под номер 5 в Billboard 200.

Майкъл Бубле, „The Best of Buble“ – 27 септември 2024

Майкъл издава чисто нов албум с най-големите си хитове. Той ще носи името „The Best Of Bublé“ и ще се появи на пазара на 27 септември. Компилацията включва

21 основни парчета, както и две неиздавани досега песни.

„Quizas, Quizas, Quizas“ и „Don’t Blame It On Me“.

Снимка: CC BY 2.0/ BBC Broadcasting House
Coldplay, „Moon Music“ – 4 октомври 2024

Това ще бъде първият в света албум, издаден като 140-грамова плоча EcoRecord LP. Всеки екземпляр е изработен от 9 рециклирани PET-пластмасови бутилки, извлечени от отпадъци след потребление. Това ще предотврати производството на повече от 25 метрични тона първична пластмаса и ще осигури

85% намаление на емисиите на CO2 в производствения процес

на килограм в сравнение с традиционния 140-грамов винил. Албумът “Moon Music“ може да бъде поръчана предварително в четири физически формата. Notebook Edition на албума се предлага като книга с твърди корици. Тя представлява реплика на оригиналния студиен бележник на Крис Мартин. Той съдържа 28 страници с бележки, текстове и илюстрации от процеса на писане и записване на албума.

Снимка: J LEIBSON/RADARPICS/REX SHUTTERSTOCK
Андреа Бочели, „Duets“ – 25 октомври 2024

Колекцията от 32 песни ще включва любими дуети. Сред тях са тези с Ед Шийрън, Селин Дион, Сара Брайтман, Дуа Липа, Дженифър Лопез, Джорджия, Лучано Павароти. Ще чуем и нови колаборации с Шаная Туейн, Крис Стейпъктън, Гуен Стефани, Марк Антъни, Карол Джи, София Карсън, Лорън Дайгъл, Елиса, Матео Бочели и Ханз Цимер.  През 30-годишната си кариера маестрото си сътрудничи оперни легенди, звезди от телевизионния екран, рок и поп икони, както и със семейството си.

Сингълът, с който е обявен албума, е „Da Stanotte in Poi (From This Moment On)“ на Бочели и петкратната носителка на „Грами“

Шаная Туейн – най-продаваната поп изпълнителка на всички времена.

Това е преработка на нейния огромен хит „From This Moment On“ с новозаписан текст.

Dr. Dre and Snoop Dogg, Missionary – ноември 2024

Dr. Dre разказа за албума повече отколкото всеки от изпълнителите е казвал в миналото. Запитан какво е да правиш музика със Snoop Dogg около 30 години след хитовия „Doggystyle“, той отговаря: „Честно казано, беше много по-забавно, защото тогава бяхме деца. Той беше на 19 години, мисля, че съм с шест години по-голям. Сега ще покажем различно ниво на зрялост с неговите текстове и моята музика. Чувствам, че това е една от най-добрите музикални творби, които съм правил в кариерата си – не си играя. Мисля, че хората наистина ще се насладят на това“. Той разкрива пред Variety, че албумът ще има солиден брой песни: „Аз исках 14 песни, а Snoop – 16.

Български албуми

Снимка: Virginia Records
Дара Екимова – 4 октомври 2024

Предстоящата студийна колекция на изпълнителката, която излиза на 4 октомври, носи името „Тази стая“. Албумът ще включва цели 16 песни, сред които хитовете „Дишам“ и „Славата“, както и

14 чисто нови парчета, които Дара Екимова създава

заедно с някои от най-талантливите български продуценти и автори. Най-големите фенове и любители на музиката на Дара Екимова вече могат да поръчат „Тази стая“ предварително на винил и CD. Първите меломани, които заявят своето копие, ще получат специален достъп до предварителното преслушване на албума. Събитието ще се проведе на 27 септември в клуб „Строежа“. Гостите ще имат възможността да чуят всичките 16 песни от колекцията преди официалната ѝ премиера.

Снимка: Creative Visual Solutions
Керана и космонавтите – 19 септември 2024

Керана и космонавтите ще представят своя втори албум на 19 септември. Той носи красивото име на съзвездие – Октант, също както и първия албум на групата. В него са включени 11 песни, както в „Урса Майнър“ (албум №1 на Керана и космонавтите). Всички текстове са писани от Керана. Групата е създала сама музиката и аранжиментите.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас