Обичан от едни, заклеймяван от други: ТОП 5 хитове на противоречивия Lil Nas X

Снимка: MICHAEL KOVAC/GETTY

Обичан от едни, заклеймяван от други: ТОП 5 хитове на противоречивия Lil Nas X

Снимка: MICHAEL KOVAC/GETTY
Сподели

Монтеро Ламар Хил, по-известен със сценичното си име Lil Nas X, става известен с пускането на кънтри рап сингъла си Old Town Road. Той е най-дълго задържалата се под номер едно песен (19 седмици) от създаването на американската класация Billboard Hot 100 през 1958 г. Кои са останалите успешни тракове на младия певец разказваме в деня на 25-ия му рожден ден – 9 април.

Old Town Road

Песента първоначално е издадена самостоятелно. Lil Nas X я качва за първи път SoundCloud през декември. Тя обаче добива световна популярност, след като слушателите започнаха да публикуват кратки видеоклипове в TikTok. След като става известна, песента дори попада в класацията на Billboard . В даден момент обаче

тя бива дисквалифицирана,

тъй като се смята, че не притежава необходимите характеристики на типичното кънтри парче.

Песента официално е ремиксирана четири пъти. Сред гост-изпълнителите са Били Рей Сайръс, Diplo, Young Thug, Mason Ramsey и RM.

За един утвърден кънтри изпълнител като Били Рей Сайръс, фактът, че Old Town Road не е била приета като кънтри песен, е бил сърцераздирателен. Именно поради тази причина той решава да си сътрудничи с младия изпълнител по създаването на ремикс.

Industry Baby

Песента е една от онези, на които няма как да не танцуваш. Ако хип-хоп звученето  и участието на Джак Харлоу не са ви достатъчно, то видеоклипът определено ще ви завладее.

В него са включени сцени под душа, бягство от затвора и някои първокласни танци, пише billboard.com. Причината? Lil Nas вероятно просто се стреми да продължи да вбесява всички, които се чувстват неудобно от присъствието му в поп музиката. Industry Baby все още е една от най-загадъчните му песни – дори сред албума със сертифицирани парчета.

Montero

Песента носи  мощно послание към останалия свят, което повечето злобни коментари след излизането му сякаш удобно пропускат. Повече от който и да е изпълнител преди него, Lil Nas X е превърнал своята хомосексуална идентичност в неразделна част от публичния си образ, хумора и музиката си. Той е направил всичко възможно, за да гарантира, че успехът му няма да бъде повлиян от сексуалните му наклонности. В текста на песента Lil Nas X възприема романтиката, любовта и секса и ги поставя на преден план. Когато ревностни хомофоби заявяват, че той „ще отиде в ада“, той пуска музикален клип, в който

танцува из огнения пъкъл

и предлага на дявола танц в скута.

И до днес Montero едно от най-значителните артистични постижения на Lil Nas X. Песента обаче се превръща и в подривна повратна точка за музикалната индустрия.

Panini

Panini е написана от Lil Nas X, заедно с продуцентското дуо Take a Daytrip и копродуцента Dot Da Genius. Покойният певец и фронтмен на „Нирвана“ Кърт Кобейн също е записан като автор. Припевът съдържа част от песента на групата In Bloom от албума им Nevermind. 

That’s what I want

Песента повишава мечтателната естетика. Lil Nas X плаче на фона на акустична китара и блестящи клавишни, че търси перфектния партньор. Думи като „It don’t feel right when it’s late at night/ And it’s just me in my dreams“ може да звучат като извадени директно от поп наръчника, но певецът ги продава със зашеметяваща лекота, заявявайки веднъж завинаги: „That’s what I f-ing want“.

Актуално

Избрано за вас