Концертен филм на Queen тръгва по кината догодина

Снимка: deadline

Концертен филм на Queen тръгва по кината догодина

Снимка: deadline
Сподели

Концертният филм от 1981 г., представящ легендарната британска рок група Queen на върха на славата им, предстои да завладее кината по света. След главозамайващия успех на концертните филми на Тейлър Суифт и Бионсе сега и запис от концерт на Queen от 1981 г. ще се излъчва на голям екран.

Излязъл преди това през 2007 г., филмът „Queen Rock Montreal“ ще бъде показан на IMAX през януари 2024 г. В него класическият състав на Queen – певецът Фреди Меркюри, китаристът Брайън Мей, барабанистът Роджър Тейлър и басистът Джон Дийкън – свири в Монреал две вечери през ноември 1981 г. Концертите се случват между триумфалния им албум The Game от 1980 г. и излизането на танцувалната им плоча Hot Space от 1982 г.

„Този филм, представящ групата в епохата преди албума Hot Space, преди клавишните да намерят място в състава на групата, показва тези талантливи музиканти в пълна сплотеност, като същевременно намира място да демонстрира индивидуалните им предимства“, се казва в изявление за медиите.

Филмът, запечатал концерта, е режисиран от Сол Суимър.

Първоначалното име на лентата е било We Will Rock You.

По-късно, през 2007 г., когато излиза на DVD, той е преименуван на Queen Rock Montreal.

„Режисьорът се фокусира много върху Фреди и сега това е може би

най-ценното лично заснемане на Меркюри в пълната му стихия.“

В сетлиста на концертите са представени най-големите хитове на групата до този момент от кариерата ѝ – сред тях са

„Somebody to Love“, „Another One Bites the Dust“, „Crazy Little Thing Called Love“.

Както и „We Will Rock You“, „We Are the Champions“, „Killer Queen“, „Now I’m Here“ и „Play the Game“. Queen изпълняват и сравнително новата тогава песен „Under Pressure“. Тя първоначално е съвместна работа на групата и Дейвид Боуи, която по-късно се появява в албума Hot Space.

Според оганизаторите филмът ще бъде прожектиран в повече от 450 IMAX кина в продължение на четири дни от 18 януари.

Актуално

Избрано за вас