Kottarashky & The Preachers са специални гости на концерта на Tinariwen

Снимка: Facebook

Kottarashky & The Preachers са специални гости на концерта на Tinariwen

Снимка: Facebook
Сподели

По-малко от три месеца до първия концерт на виртуозните номади Tinariwen в София, са ясни и специалните гости на туарегските музиканти. Kottarashky & The Preachers се включват като перфектното музикално допълнение към концерта на 11 септември в Зала 3 на НДК.

И двете формации майсторски преплитат традиционни и фолк мотиви с модерни жанрове.
Снимка: Facebook

Никола Груев – Kottarashky впечатлява със своето умение да съчетава български фолклор с електронна музика, джаз и хип хоп, което е в основата на неговия уникален и иновативен звук. Tinariwen пък, които идват от северната част на Мали,

покоряват световните сцени с изкусен бленд от традиционна западноафриканска и арабска музика

с популярни жанрове като блус и фолк. Тази обща страст към музикалното експериментиране и синтез на различни културни влияния прави Kottarashky & The Preachers идеалния съпорт за едно незабравимо изживяване с основен фокус – музиката на Tinariwen.

Снимка: Fest Team

Припомняме, че на 11 септември в България за първи път идват едни от най-популярните и влиятелни туарегски музиканти, носители на награда „Грами“ и любимци на Робърт Плант, Карлос Сантана, Том Йорк и Боно – Tinariwen. Билети може да намерите тук.

Kottarashky, известен на аудиторията вече повече от 15 години с иновативните си музикални проекти,

представя своя нов проект Kottarashky & The Preachers.

Той е уникален синтез от музикални жанрове като funk, trip hop, dub, hip hop, world, alternative. Както и new wave, post punk, disco, afro, industrial, breakbeat, blues и psychedelic.

Снимка: Facebook

Новата формация е съставена от някои от най-известните музиканти от края на деветдесетте години у нас. Те са Симеон Воев (Нова Генерация, Абсолютно Начинаещи) на китара, Боян ЗлатковЕпето (ex Тъмно) на бас. На синтезатори е Ивайло Стефанов (Big Banda), а на барабани Владимир Василев (ex Анимационерите).

В края на април групата представи дебютния си албум „Reconstruction Of Speech“. Проектът започва като концептуална идея на Kottarashky, вдъхновен от фрагменти от речи на велики оратори от миналото. Чрез семплиране на говора, Kottarashky ги трансформира в уникални музикални произведения, превръщайки ги в певци вместо оратори.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас