Лана Дел Рей обявява нов кънтри албум

Снимка: Getty Images

Лана Дел Рей обявява нов кънтри албум

Снимка: Getty Images
Сподели

Лана Дел Рей потвърди, че работи по нов албум –  този път кънтри. Певицата съобщи новината на събитие на Billboard, което предшества церемонията по връчването на наградите „Грами“ в Лос Анджелис. Това предаде  The Rolling Stones.

По време на събитието Дел Рей се качи на сцената, за да поздрави продуцента Джак Антоноф, който ѝ сътрудничи в новия албум. „Ако все още не можете да разберете по нашите носители на награди и изпълнители,

музикалният бизнес се насочва към кънтри музиката“,

каза тя на публиката. „Ние ставаме кънтри. Това се случва…“

Албумът, озаглавен Lasso, който ще излезе през септември, ще бъде

десетият за  певицата

и третият през последните четири години. Албумът ѝ Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd излезе през март и донесе на певицата пет номинации за „Грами“. Сред тях за албум на годината и за най-добър алтернативен музикален албум. Песента ѝ A&W е номинирана за трак на годината и за най-добро алтернативно музикално изпълнение. А парчето Candy Necklace с Джон Батист е номинирана за най-добро поп дуетно/групово изпълнение.

По време на събитието Дел Рей разказа и за първоначалната си среща с Антоноф, за когото каза, че е „роден под една от онези талантливи, щастливи музикални звезди“. Тя похвали продуцента като „един от милион“, добавяйки, че неговите „инстинкти са уникални. И очевидно печели награди.“

През последната година Дел Рей

експериментира с кънтри на сцената.

През септември тя се появи в Robert’s Western World в Нешвил, за да представи своя кавър на шлагера на Tammy Wynette от 1969 г. Stand By Your Man. През ноември тя изпълни песента на Елвис от 1977 г. Unchained Melody. А през декември се зае с Take Me Home, Country Roads на Джон Денвър.

По-рано този месец

Дел Рей издаде намеренията си

за кънтри албум, като публикува предварителен вариант на неиздадена песен „Henry, Come On“ в своя Instagram. В заглавието тя отбеляза Люк Лейрд, продуцент на кънтри музика, известен с работата си с Кейси Мъсгрейвс, Кери Ъндърууд, Тим Макгроу и др.

Актуално

Избрано за вас