Космическа енергия излъчва дебютният сингъл на Lavasonic

Снимка: Inner Gardens

Космическа енергия излъчва дебютният сингъл на Lavasonic

Снимка: Inner Gardens
Сподели

Космическа енергия, интензивна лична интроспекция и дрийм поп атмосфера – това е Inner Gardens – дебютният сингъл на Lavasonic – най-новия проект на българската музикална сцена. На 24 януари е премиерната дата на песента, а приказното видео на, изпълнено с

поетични любопитни персонажи,

може да се гледа в официалния YouTube канал Lavasonic

Нестандартният авторски проект на Татяна Йосифова и Георги Станев е искрен музикален експеримент, който двамата оформят с години. Това се случва без натиск и крайни срокове. Те вече са готови да споделят творчеството си и с публиката. 

Снимка: Нели Куртева

Татяна Йосифова е мистериозният глас, познат от алтернативни формации като  Исихия, Ambient Folklore, Davvid Project и Crocks In Tears. Нейните артистични търсения изследват  музикални пространства

от средновековна и ренесансова музика до ню уейв,

трип-хоп и електроника. 

Георги Станев – Гого е музикален продуцент и автор с експериментален, нетрадиционен подход към композиция и звукозапис. Той стои зад всички албуми на Gravity Cо. Звуковата му сигнатура е характерна и разпознаваема, което го прави популярен сред артистите от българската алтернативна сцена, сред които и „Остава“, чиито последен албум е изцяло продуциран от него.

Inner Gardens е мистично

пътешествие във вътрешния свят на творците

с емоционален интензитет, който завладява с характерните за dream shoegaze pop жанра ефирни вокали, пълнокръвна продукция и хипнотичен звуков пейзаж. Темите в песента засягат онези гранични състояния, в които интроспекцията има силата да ни оттласне от дъното, за да се възродим за промяна или да ни потопи напълно.

Режисьор на видеото към дебютната песен на Lavasonic е Георги Манов. Зад камерата стои Крум Родригес, един от най-търсените български оператори, номиниран за Spotlight от Американската асоциация на кинооператорите. Клипът е абсолютен визуален шедьовър. 

Продуцент на Inner Gardens е Георги Станев, музиката е на Татяна Йосифова и Георги Станев, а текстът – на Николай Аламанов. 

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас