Лили Иванова получи огърлие „Златен век“ от министъра на културата

Снимка: Ина Янева

Лили Иванова получи огърлие „Златен век“ от министъра на културата

Снимка: Ина Янева
Сподели

Примата на българската естрада Лили Иванова беше удостоена със специална награда „Златен век“ с огърлие на Министерството на културата, предаде btv.

Министър Найден Тодоров присъди отличието на Лили Иванова за

изключителен принос към българската култура

и за развитие на културното сътрудничество.

Снимка: Ина Янева

Това се случи веднага след края на концерта ѝ във Велико Търново на 3 юни. Под аплодисментите на стотици гости в Двореца на културата и спорта тя пя близо два часа.

„Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като

да открие четирилистна детелина.

Вярвам, че всеки един от вас, подобно на мен, има някакъв свиден спомен в сърцето си, който, по един или друг, начин свързва с някоя от песните на Лили, каза министър Тодоров.

Министърът добави, че „присъдата“ за всички българи ще бъде, че сме живели в „златния век“ на Лили Иванова. Той направи връзка с песентаПрисъда“, която бе последното изпълнение за вечерта.

Снимка: Ина Янева

Лили Иванова каза, че за нея е чест да чуе по свой адрес такива хвалебствия.

„Не зная дали ги заслужавам“,

допълни примата на българската естрада.

Концертът на Лили Иванова е част от тазгодишното ѝ национално турне, което започна от Благоевград. В старопрестолния град присъстваха хора от различни поколения и няколко града на България, като имаше и такива, които бяха пристигнали във Велико Търново в организирани групи.

На сцената, заедно с Лили Иванова, излязоха музикантите от LI Orchestra. Те са Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и “LaTiDa” (беквокали).

Част от репертоара, който публиката чу, бяха песните „Ветрове“, „Щурче“, „Детелини“, „Камино“, „Този свят е жена“. 

Актуално

Избрано за вас