Метъл легендите от Judas Priest идват в София

Снимка: Fest Team

Метъл легендите от Judas Priest идват в София

Снимка: Fest Team
Сподели

Жуженето в българския хеви метъл кошер и слуховете за евентуално ново гостуване на Judas Priest у нас се потвърждават. Хеви метъл величията идват за концерт в зала Арена София, на 19 юли 2024 като част от турнето Invincible Shield.

Гостуването е по повод новия им албум и е по покана на Fest Team. Това лято

София става част от световното турне на групата,

което вече стартира в Обединеното кралство и Ирландия и продължава в Европа и САЩ.

Малко са артистите, които са успели да се издигнат до висотата на Judas Priest по време на тяхната почти 50-годишна кариера. Присъствието им на музикалната сцена остава все така на висота, за което свидетелстват милионите фенове по света и у нас, последният им албум Firepower от 2018 г., най-високо класираният в кариерата им и десетките награди. През 2010 г. групата спечели награда

„Грами“ за „Най-добро метъл изпълнение“,

абсолютно заслужената награда от VH1 Rock Honors и беше въведена в Залата на славата на рокендрола през 2022 г. 

Снимка: Fest Team

Judas Priest имат блестяща кариера, обхващаща почти пет десетилетия и продължават да демонстрират своето трайно присъствие и влияние в музикалната индустрия. От революционните си албуми като Sin After Sin и British Steel до триумфа на Firepower, Judas Priest оставят незаличима следа в жанра.

Нещо повече – тяхната отличителна естетика с костюми от кожа и шипове е исторически цяло модно течение, за което е отговорен основно фронтменът и икона на бандата от Бирмингам – Роб Халфорд. 

Въведени заслужено в Залата на славата на рокендрола по-миналата година, Judas Priest продължават да разбиват музикалните бариери. През цялата миналата година

бандата се фокусира върху новия си студиен албум,

който излезе преди броени дни. Invincible Shield, деветнайсети албум за бандата, съдържа 14 парчета, които заслужават да са в плейлистата на всеки почитател на групата.  

Билетите за концерта на метъл бандата Judas Priest влизат в продажба в петък, 15 март, в мрежата на tickestation.bg.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас