Metallica организира благотворителен концерт през декември

Снимка: Getty images

Metallica организира благотворителен концерт през декември

Снимка: Getty images
Сподели

Metallica отново организира търг „ Helping Hands“. Метъл бандата обяви, че ще изнесе благотворителен концерт на 13 декември в YouTube Theater в Лос Анджелис. Водещ ще бъде Джими Кимъл. Съставът на гостуващите звезди още не е известен.

„С удоволствие съобщаваме, че добавяме още едно шоу към календара тази година“, написа групата в Instagram. „Концертът и търгът на нашата фондация  Helping Hands се завръща в Лос Анджелис“.

Печалбата от билетите и предметите ще се разпредели на 100% за организацията

Билетите за тазгодишното издание ще бъдат пуснати в продажба в петък – 26 юли, в 10:00 ч. българско време.

Феновете, които се надяват да пътуват от страни извън Калифорния, могат да закупят пакети за пътуване чрез уебсайта на фен страницата на групата.

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Metallica (@metallica)

За последен път Metallica беше домакин на концерта и търга „Helping Hands“ през декември 2022 г., когато събра 3 милиона долара, които отидоха директно за усилията на организацията в подкрепа на образованието на работната сила, помощ при бедствия и борба с глада. На последното шоу се появиха Робърт Дауни-младши, Тони Хоук и Сейнт Винсент. Грета Ван Флийт също изнесе концерт.

Metallica създава организацията през 2017 г. и оттогава е събрала повече от 15 милиона долара, включително 8 милиона долара под формата на безвъзмездни средства за програми за техническо образование и почти 4 милиона долара за борба с продоволствената несигурност.

Снимка: Getty images

Понастоящем групата е на световното си турне M72, в рамките на което изнася по два концерта във всеки град с напълно различни сетове и различни откриватели. През следващия месец тя ще изпълни своите шоу програми в Бостън, Чикаго, Сиатъл и Минеаполис. След това ще свирят четири вечери в Мексико Сити в края на септември.

По време на пътуването си групата е взела със себе си изпълнители като Pantera, Mammoth WVH, Five Finger Death Punch и Ice Nine Kills. Миналия месец те направиха и виртуален концерт във Fortnite, наречен „Metallica: Fuel. Fury“)

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас