Младежката група Mostly Harmless с първи дългосвирещ албум

Младежката група Mostly Harmless с първи дългосвирещ албум

Сподели

Новият албум на софийската група Mostly Harmless, озаглавен „Накъде?“, излезе на 30-ти август и се състои от 9 оригинални парчета. Албумът представлява следващата стъпка в творческото развитие на групата, основана през 2015 година.

В „Накъде?“ се усеща вдъхновението от разнообразните музикални бекграунди на петимата членове на групата: Виолета Ангелова (пиано), Виктория Ризов (вокали), Калина Андреева (бас китара), Божко Божков (китара) и Неди Миладинов (барабани).

Жанровите влияния в албума обхващат поп, рок, джаз и етно,

а композициите са на всички членове на групата, като включват и две народни песни в съвременни аранжименти. Текстовете разглеждат теми, свързани с търсенето на себе си и отношенията с другите.

Обложката на албума „Накъде?“ на Mostly Harmless; Дизайн: Виолета Ангелова

Продукцията на всички аудио и визуални елементи от албума е реализирана изцяло от членовете на групата, което е гордост за тях и подчертава индивидуалността на проекта. Записите са осъществени през 2023 и 2024 година в столичното студио ATLAS RECORDINGS. „Накъде?“ е записан и миксиран от Божко Божков, мастериран от Неди Миладинов, а обложката на албума е дело на Виолета Ангелова.

Снимка: 8pm

Членовете на групата имат опит не само в Mostly Harmless, но и като членове на различни музикални формации. Калина и Виктория са част от женския народен Хор Нуша, докато Божко и Неди свирят в софийската метъл група Rejuvenation.

Калина Андреева също има солов проект и е активна в множество джаз формации.

Пригответе се да се потопите в звуците на „Накъде?“ и да се насладите на богатството от музикални влияния и текстове, които предлагат Mostly Harmless в първия си дългосвирещ албум.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас