„Молец“ ще оставят своя „отпечатък“ в НДК през март

Фотокредит: Молец / Instagram

„Молец“ ще оставят своя „отпечатък“ в НДК през март

Фотокредит: Молец / Instagram
Сподели

Първи изцяло акустичен концерт представят групата „Молец“ и лейбълът „Друго“ в зала 1 на НДК. Събитието е на 29 март, съобщават организаторите.

По думите им този уникален музикален спектакъл ще представи армия от виртуозни музиканти, които ще преобразят познатите инструментали в едно разпалено интимно изживяване.

„Стъпвайки за първи път на сцената на зала 1, музикантите представят най-задушевното си концертно преживяване. Със своите прочувствени текстове и емоционални послания, „Молец“ и бендът им са подготвили аранжименти, които

за първи път ще прозвучат на голямата сцена.

„Молец“ канят всеки, който е бил докоснат от техните послания, да се отправи на дълбоко и лично пътешествие на предстоящия им концерт“, допълват от екипа.

Три месеца след публикуването на „Албум”, той ще прозвучи в изцяло нова светлина. Това ще се случи, благодарение на Мартин Профиров – барабани, Жеко Жеков – китара, Алекс Валенсуела – пиано, Ернесто Валенсуела – китара/беквокали, Калина Андреева – контрабас, Роби Николов – китара/беквокали, Пламена Християнова – перкусии, и Гален Николов – саксофон.

„В сърцето на музиката на „Молец“ лежи търсенето на същност, красота, смисъл и упора. Чрез своята емоционално наслоена музика, те докосват всяка нишка на общочовешкото преживяване. Техните песни допират дълбините на душата и

оставят отпечатък във всеки слушател,

независимо от предхождащия го път, възрастта или музикалните му предпочитания. И сега повече от всякога – придружени от осем музиканти, творчеството им ще зазвучи по-живо от всякога“, коментират от екипа на групата, цитирани от БТА.

„Обичам музиката – тя да ме води. Така и създадохме това преживяване, което ни очаква в зала 1 на НДK. Всеки инструмент ще диша, всяка нота с толкова наситеност. Най-важното е, че всеки музикант добавя толкова много към дълбочината на историята във всяко парче. Много специален концерт ще е за нас и всеки, който присъства“, каза Крис от „Молец“. 

„Не мисля, че има по-добър начин да се свържем с всеки, който чувства музиката ни освен с акустичният звук и дълбочината, която носи. За мен това е голотата в изкуството ни“, допълва Юли.

Актуално

Избрано за вас