„Молец“ вече могат да се похвалят с платинен „Албум“

Снимка: KEY Events & Communication

„Молец“ вече могат да се похвалят с платинен „Албум“

Снимка: KEY Events & Communication
Сподели

„Албум“ на „Молец“ достигна платинен статус по продажби. Групата получи сертификат и специален плакет за постигнатия успех от Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП). Тя е член на  IFPI (The International Federation of the Phonographic Industry). Постижението беше отбелязано по време на официална церемония, на която присъстваха Петя Точарова, изпълнителен директор на БАМП, и Виктор Касъмов, съосновател и член на Управителния съвет на БАМП.

Петя Точарова, изпълнителен директор на БАМП, която е сертифициращата организация за България,  сподели: „Много е радващо когато първият албум на една  съвсем млада група постига платинен статус. Това е доказателство не само за

талант и упорита работа, но и за дълбоката връзка,

която Крис и Юли от „Молец“ са създали със своите фенове. И феновете, и ние от музикалната индустрия очакваме успехът на първия албум да бъде само началото на една дълга и вдъхновяваща музикална кариера“

Отличието идва като естествено продължение на постиженията, които групата успя да реализира в последните няколко години. Сред тях е именно дебютният албум, който успя да постигне ниво за златен статус само 3 дни след пускането му в продажба.

“Албумът е доста по-трудно смилаем формат от Сингъла. В обществото, в което живеем, хората са свикнали на бързите тръпки. Албумът е с по-дълъг фитил и гори бавно. И е трудно да убедиш хората да инвестират времето си в него. Ти не разказваш виц или кратък разказ, а им

даваш един роман – 10 песни, които си говорят и оплитат нишките си

в една концепция“, смята Юли.

“Девет месеца го носихме в утробите на главите си и когато го завършихме, наистина беше като едно новородено. Наистина не е имало по-трудно нещо, което сме правили в творчеството си преди това. И вярвам, че е една добра капсула на времето. Представям си как си го пускам след 10 години и ме връща в това лято господне 2023″, добавя Крис.

Песните от дебютния албум, както и най-новите тракове, част от EP-то, озаглавено „Вчера“, предстоят да бъдат изпълнени в предстоящото турне на „Молец“. Спектаклите започват след броени дни на 15 август в „Античен театър“ Пловдив и 17 август в „Летен театър“ Велико Търново. Те ще продължат на 13 септември в „Летен театър“ Варна и ще завършат на 21 ноември в „Арена София“.

Ограничен брой билети за предстоящите спектакли можете да откриете на bilet.bg и Eventim.bg, както и във всички бензиностанции OMV в страната.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас