Музикалният гений Джейкъб Колиър представя албума си Djesse Vol. 4

Снимка: timeout

Музикалният гений Джейкъб Колиър представя албума си Djesse Vol. 4

Снимка: timeout
Сподели

Джейкъб Колиър издаде четвъртата и последна част от своя епичен дискографски проект „Djesse“. Този проект, състоящ се от общо 53 песни, е музикално приключение, в което Колиър си сътрудничи с артисти от цял свят.

В „Djesse“ Колиър работи с 50 гост-изпълнители,

които дават гласовете си, заедно с невероятни музиканти, представящи звуци от различни културни източници. С 3 награди „Грами“, „Djesse“ с право печели на Колиър титлата „цветният Моцарт на Gen-Z“, според New York Times.

В „Djesse Vol. 4“ Колиър си сътрудничи с впечатляващ списък от изпълнители, сред които aespa, Brandi Carlile, Camilo, CHIKA, Chris Martin от Coldplay, John Mayer, Kirk Franklin, Lizzy McAlpine, Madison Cunningham, Michael McDonald, Shawn Mendes, Tori Kelly  и много други!

Снимка: The Australian

Откриващото му парче, „100 000 Voices“, обединява хор от 100 000 фенове, които пеят в хармония на концертите на изпълнителя. „Когато свиря на живо, мога да застана на сцената и да дирижирам цялата зала с публика в хармония от три, а понякога и от шест части, като давам на всеяка група начална нота, делегирам зони с жестове и след това движа пръстите и ръцете си нагоре-надолу, за да ги насочвам, без да казвам нито дума за процеса –

просто се доверявам на интуицията на залата“,

споделя Джейкъб в интервю.

Докато някога е създавал музика самостоятелно – започнал е като сензация в YouTube, а дебютният му албум „In My Room“ до голяма степен създава сам – сега той е открил нов начин да мисли за музиката чрез сътрудничество.

С „Djesse Vol. 4“ Джейкъб Колиър завършва музикална одисея, която надхвърля границите и културите, докато оформя бъдещето на световната музикална сцена.

Снимка: Facebook

Още от малък Джейкъб Колиър знае, че е различен – или поне знае, че връзката му с музиката е различна от тази на децата около него. През 2021 г. New York Times го определя като

„зашеметяващо музикално чудо“.

Започва да учи цигулка, когато е на две години, използва професионален музикален софтуер, когато е в началното училище, и е очарован от човешкия глас, откакто се помни.

Докато другите деца на неговата възраст мечтаят да бъдат известни, Колиър помни, че славата му се е струвала нещо странно. „Не си спомням да съм изпитвал огромно отвращение към нея, но тя не ме вълнуваше“, обяснява той.

Днес 29-годишният английски мултиинструменталист е шесткратен носител на „Грами“, негов ментор и наставник е легендарния продуцент Куинси Джоунс.

Албумът „Djesse Vol. 4“ е достъпен във всички музикални платформи.

Актуално

Избрано за вас