Музикалният ураган Керана и Космонавтите се завихриха в центъра на София

Снимка: Creative Visual Solutions

Музикалният ураган Керана и Космонавтите се завихриха в центъра на София

Снимка: Creative Visual Solutions
Сподели

„Дай да си намерим седящи места“ казва някой, но Кино Кабана вече е пълно с правостоящи. До мен застава семейство с две малки деца, които са облечени с тениски на Керана и Космонавтите. Всъщност всеки втори е с такава тениска и е ясно – предстои концерт на Керана и Космонавтите.

Групата има изключително силна и вярна фен база.

Впечатляващо е колко малки деца има. Те пълнят стъпалата на сцената още преди концертът да е започнал. За завиждане са – израстват с качествена българска музика. Мога само да поздравя родителите им. 

Снимка: Creative Visual Solutions

Присъствала съм на много концерти, в които изпълнителите приканват публиката си да се приближи и да запълни пространството пред сцената. Тук нямаше нужда – хората си знаеха и очакваха търпеливо Керана и музикантите ѝ.

А тя връхлетя на сцената с раница все едно затичана, тъкмо пристига отнякъде. Този първоначален тласък сякаш мигновено зареди всички. 

Снимка: Creative Visual Solutions

„Защо не се отдръпнеш малко, не виждаш ли, че става тясно“ е текст от първата песен, която група изпълнява. Точно това искам да кажа и аз на човека пред мен. Няма значение обаче, защото концертът тече с пълна сила, каращ те да си само тук и сега.

Макар преди две години, когато отново са имали концерт тук да е валяло обилен дъжд, сега въпреки облачното време, не заваля.

Но пък стихията наречена Керана се завихри на сцената и я отвя.

Енергията ѝ на живо е увличаща и пленителна. Захласваш се от движенията ѝ и оставаш безмълвен от гласа и таланта ѝ. На сцената тя е като кълбо от енергия. Имам чувството, че даде по няколко въздушни ритника на всеки от бандата.

Снимка: Creative Visual Solutions

А като заговорихме за тях е редно да ги представим. Подвизавайки се като Космонавти, те са познати на публиката просто като Павката (китара), Митко (барабани), Бобчев (бас) и Преслав (саксофон). Разбира се нужно е да им отдадем заслуженото признание, защото без тях Керана щеше… да е „самотна“, както ми каза в скорошно интервю самата тя.

Момчетата от групата в комбинация с характерния хумор на Керана правят концертите им истинско преживяване. Между песните тя разказва за прословутия тефтер, в който Павката записва сетлиста или за това, че са забранили на Бобчев да излиза със собствени дрехи на сцената. Керана не пропусна да разкаже и

за Емил Марков и постановката „Всяка първа сряда“,

където двамата си партнират. А самият той беше в публиката.

Снимка: Creative Visual Solutions

От сцената, бандата разкри малко и за бъдещите си планове. „Съвсем скоро ще снимаме нещо ново. И под съвсем скоро имам предвид утре“, каза Керана. В публиката беше и екипът работил по последното видео на групата, с който отново ще работят заедно по клип към все още не излязлата песен „Самодива“.

Керана и Космонавтите изпълниха, разбира се, и най-обичаните от феновете си песни. Мислех си например, че песента „Отлагам“ е перфектна за химн на живота ми, но като гледам реакциите на хората в публиката на тази песен, май не съм единствената…

Снимка: Creative Visual Solutions

В този ред на мисли през цялото време публиката беше изключително подкрепяща и показваща любовта си. Колкото силна е енергията на групата към хората, тя сякаш се връща умножена по много – от публиката към изпълнителите.

Овациите накрая бяха толкова силни, енергични и продължителни, че на сцената групата просто стоеше безмълвна.

Огромната вълна от любов ги заля, а в очите Керана пробляснаха сълзи.

„Никога няма да спра да го казвам – много ви благодаря! Наистина много ви обичаме и ви благодарим от сърце. Вие сте ми мечта!“, каза тя накрая.

Снимка: Creative Visual Solutions

На цялата тази обич Керана отвърна с лично отношение към всеки, който остана след концерта. Личеше си и специалната ѝ връзка с децата, които се снимаха с нея, искаха автографи върху тениските си и дори ѝ бяха приготвили подаръци. А тя разговаряше с огромно желание с всеки, пишеше лични послания и остана почти два часа след края на участието.

Снимка: Creative Visual Solutions

Сред почитателите ѝ имаше както неродени деца, майки оставили децата и бащите им вкъщи, така и дядовци. Красиво е как стойностната музика няма граници и може да докосне всеки. А когато е създавана и от стойностни хора, нищо не може да я спре.

Актуално

Избрано за вас