Наслаждаваме се на хитовете на Queen и Pink Floyd във Варна

Снимка: Опера Варна

Наслаждаваме се на хитовете на Queen и Pink Floyd във Варна

Снимка: Опера Варна
Сподели

Варненската опера напомня на всички рок фенове да запазят в календара си датите 22 и 27 август. Само тогава почитателите на Pink Floyd и Queen могат да чуят великите хитове на любимите си банди в аранжимент за симфоничен оркестър. Това съобщават от културната институция.

Снимка: haydn.it
След миналогодишния фурор на трибюта, посветен на Майкъл Джексън,

италианският диригент Роберто Молинели отново застава пред Варненския оркестър, за да създадат заедно две изключителни събития – кросоувър концертите „Легендата Pink Floyd“ на 22 август и „Queen: Somebody to love” на 27 август.

Снимка: Опера Варна

Песните на Pink Floyd ще звучат с гласовете на италианците Даниела Канова, Паоло Фиорини и Давид Манчинели. Публиката ще чуе вечните парчета „Wish You Were Here“, „Shine On You Crazy Diamond“. Както и „Another Brick in the Wall“, „Comfortably Numb“ и още от творчеството на емблематичните музиканти.

С любов към Фреди Меркюри и Queen

концертът на 27 август ще представи легендарните класики на британската банда: „Бохемска рапсодия“, „Somebody to Love“, „Radio GaGa“. И разбира се „The Show Must Go On“, „We Will Rock You“ и още хитове ще оживеят във вокалните изпълнения на сопраното Илина Михайлова и шведския певец Магнус Беклунд.

Снимка: Опера Варна
И в двата концерта мултимедията разказва историята на групите

и превежда зрителите през най-интересните моменти от живота и творчеството на големите музиканти. Спектаклите, в които рокът танцува с класиката, са в режисура на Сребрина Соколова и са част от програмата на фестивала „Опера в Летния театър“ – Варна 2024 на Държавна опера Варна.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас