Нова доза фънк идва със „Звук“ на GREESH

Фото кредит: Projector Plus

Нова доза фънк идва със „Звук“ на GREESH

Фото кредит: Projector Plus
Сподели

Четвъртото авторско парче на соло проекта на Гриша Георгиев – GREESH излиза на 8 декември (петък) в 11:00 с премиера в YouTube със звънкото име „Звук“. Мултиинструменталистът, познат и от други формации като No More Many More, Saint Electrics, Dokle & Greesh и алтернативния култ Матакка/Портокал, вкарва публиката в още едно фънки приключение с новата песен от колекцията на неговата солова кариера. 

Звукът на удоволствието от живота и перфектното състояние на духа,

съчетани в една песен, ни изправят на крака

и ни връщат обратно в 70-те години, изпълнени с диско и фънк ритми. За това парче GREESH черпи вдъхновение от Sly And The Family Stone, Talking Heads, The Meters и Funkadelic. 

Както във всяка останала соло песен в репертоара му досега, мултиталантът записва и изпълнява сам всички инструменти и вокали на „Звук“, а мотивът от фолклорната песен “Тежко Му Горко Му”, който

находчиво и модерно е вплетен в парчето,

е в изпълнение на  Димка Имандиева и Паулина Веселинова

Артфънк сингълът е в типичния стил GREESH” не без магията на любимото на артиста народно читалище в гр. Харманли и с помощта на Константин Райдовски и Димитър Димитров. Продуцирана през есента на 2023, песента е част от дебютен едноименен албум, който предстои да излезе догодина. Съучастници в „Звук“ на GREESH са и Йоана Кунева на бас и Николай Джоков-Никсън на барабани. 

Режисьор на видеото е Николай Цветков от Ronin.Cinema.House,  който заснема хипстърския клип в Box Studio в София с участието на екзотичната танцьорка Лорета Матейна-Фънки, любим приятел Пресиян Иванов, актрисата Василена Караманлиева, гримьорката Йоли Русанова и на самия Гриша Георгиев

Гледайте видеото към сингъла „Звук“ тук:

Актуално

Избрано за вас