Новооткрити демозаписи на Джими Хендрикс ще бъдат предложени на търг в Лондон

Снимка: Marc Sharrat/REX

Новооткрити демозаписи на Джими Хендрикс ще бъдат предложени на търг в Лондон

Снимка: Marc Sharrat/REX
Сподели

Четири нови демозаписа на американския китарист, певец, текстописец и продуцент Джими Хендрикс ще бъдат продадени на търг през ноември, заедно с архивни документи, събрани от бившия асистент на мениджъра на рок звездата.

Според Марк Хохман, музикален консултант на организатора на търга Propstore, купувачът ще получи

„удоволствието да притежава песни на Джими Хендрикс, които са слушани само от него“.

Новооткритите мастъркасети включват неиздадени демозаписи от 1968 г., които са описани като „много различни по звук и дължина“ от известните версии. Тези записи включват неиздаваните Up From the Skies,Ain’t No Telling,Little Miss Lover и Stone Free,. Те се очаква да достигнат цена от около 200,000 паунда.

Снимка: Propstore

След смъртта на мениджъра му, Майк Джефри, през 1973 г., Патриша Съливан – „Trixie“ прибира материалите от офиса му в Лондон. Докато съдебни изпълнители претърсват помещението и изнасят мебели и предмети,

демо и мастър касетите, както и архивните материали остават непокътнати.

Оттогава те остават нейна собственост и сега, за първи път, ще бъдат предложени на търг.

Колекцията включва над 50 редки касети, сред които майсторски записи на Хендрикс и на групи като Animals и Soft Machine. Някои от оригиналните кутии са надписани с грижливия почерк на самия изпълнител. Освен касетите, в търга ще бъдат включени фактури за химическо чистене на уникални костюми и наказателни бележки от звукозаписната компания отправени към Хендрикс. Това съобщи The Guardian.

Допълнително, търгът ще включва фишове за заплати на Джими Хендрикс Експириънс и първия договор на групата. Трима колекционери от САЩ и Европа вече са изразили интерес към колекцията. Tри продуцентски компании са разгледали вече материалите за създаването на проект, посветен на живота на американския певец и времето, прекарано в Лондон.

Хендрикс, известен с иновациите си в музиката и уникалната си техника на китара, съчетаваща рок, соул, блус и джаз, остава в историята с класически хитове като Purple Haze, Foxy Lady, и All Along the Watchtower.Той умира през 1970 г. на 27 години от свръхдоза.

Търгът ще се проведе на 15 ноември в Лондон и ще бъде излъчван на живо. Хохман подчерта, че тези неиздавани версии на песните предлагат по-ясен звук с повече акцент на китара.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас