Обявиха Джон Бон Джоуви за личност на годината

Снимка: COURTESY OF JON BON JOVI

Обявиха Джон Бон Джоуви за личност на годината

Снимка: COURTESY OF JON BON JOVI
Сподели

Рокаджията Джон Бон Джоуви беше почетен като личност на годината на фондацията „Мюзикеърс“ преди церемонията за връчването на наградите „Грами“, предадоха Ройтерс и АФП. Благотворителната организация час от Национална звукозаписна академия, която присъжда отличията „Грами“. Галавечерта се използва за набиране на средства в помощ на музиканти със здравословни проблеми.

Брус Спрингстийн и други музикални звезди отдадоха почит на Джон Бон Джоуви. В негова чест те

изпяха хитове от богатия рок каталог на певеца.

Той основава едноименната група през 1983 г. в Ню Джърси и допринася за рока на 80-те години, припомня Ройтерс.

Спрингстийн, който също е от Ню Джърси, се присъедини към Бон Джоуви на сцената в Лос Анджелис, за да изпълнят в дует Who Says You Can’t Go Home. И двамата свириха на китара и пяха.

Майката на Брус Спрингстийн – Адел, почина в сряда на 98-годишна възраст. Джон Бон Джоуви изтъкна, че напълно би разбрал, ако колегата му, когото нарече приятел и ментор, беше отменил участието си.

„Той искаше да бъде тук тази вечер за „Мюзикеърс“, искаше да бъде тук заради мен и аз завинаги съм му  благодарен“, подчерта той.

Рокаджията разказа и за значението на музиката в неговия живот. „Всеки път, когато дрънкам на китарата , си припомням, че имам най-добър приятел за цял живот.

Този инструмент никога няма да те разочарова“,

отбеляза певецът.

По време на тричасовата галавечер рок музикантът от 80-те години Сами Хейгър изпя You Give Love a Bad Name, Мелиса Етеридж представи Blaze of Glory, а певецът и автор на песни Джейсън Исбел изпълни Wanted Dead or Alive.

Бон Джоуви аплодира изпълненията и се смееше на подмятанията на водещия Джим Гафиган за дългата коса на певеца и прекалено модерното му облекло от 80-те години. Той се пошегува, че цялата групата е изглеждала като „група инструктори по аеробика“ по онова време.

Вечерта завърши с изпълнението на рок химна Livin’ On a Prayer, пише БТА.

В миналото сред почетените от „Мюзикеърс“ бяха Джони Мичъл, Доли Партън, Тони Бенет и Били Джоел. Церемонията за връчването на наградите „Грами“ е в неделя, 4 февруари, в Лос Анджелис.

Актуално

Избрано за вас