Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени докараха лятото в НДК

Снимка: Арт Портал

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени докараха лятото в НДК

Снимка: Арт Портал
Сподели

Сцената на Зала 1 на НДК се превърна в море. На нея грееше слънце и кипеше добро настроение, за което се погрижиха Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Какво обаче е морето без пясък? И възможно ли е да има коледен концерт без червени коледни ботуши и коледна песен?

Музикалното представление на групата, провело се на 5 декември, не беше обикновено, ако изобщо техен концерт може да бъде обикновен… Те пресъздадоха едновременно коледна и плажна музикална приказка пред очите на своите фенове.

В НДК бушуваха вълни, а слушателите се разхождаха по истински пясък.

Част от декора, разположен от двете страни на сцената бяха плажни столове. Всеки желаещ можеше „да се разходи до плажа“. Важно условие обаче беше, че феновете трябваше да си обуят червени коледни ботуши, за да си направят снимка с групата по време на концерта. Разбира се, най-нетърпеливи бяха най-малките почитатели.

Снимка: Арт Портал

Самият факт, че толкова малки деца с пълно гърло пеят заедно с групата, е показателен за добрия музикален вкус на родителите им. Той затвърждава допълнително и дълбокия смисъла и енергията, които песните носят.

Обикновено концертите завършват с поклон, но не и тези на Обичайните заподозрени – те се поклониха и в началото.

„Очаквахме този момент от юли месец.

Благодарим ви, че сте тук. Вие сте нашето вдъхновение“,

каза Стефан, обръщайки се към публиката.

Членовете на групата отдадоха заслужените внимание и благодарност на своите семейства, които както се пошегува Стефан са дошли, за да ги видят на живо, защото в последните месеци са нямали тази възможност.

Концертът започна  с нови песни от предстоящия албум на групата и продължи с вече познатите и обичани от публиката хитове.

Част от парчетата, които не са представяни до момента, са: Барабан“, „Вдъхновение“, „Въпроси“ и „Заедно сами“. В изпълнението на Черно-бяло Черно море“ се включиха и деца от вокална студия „Дъга“.

Снимка: Арт Портал

В сетлиста на концерта беше включена разбира се и коледната песен на групата – „Лепило за брада“. Преди да я изпълнят Стефан Вълдобрев разказа, че премиерата ѝ е била точно преди 4 години точно в тази зала.

След всяко свое изпълнение Стефан, Миро, Иван Лечев, Стунджи и Еко бяха бурно аплодирани от пълната зала.

„Толкова хубава музика имат, с настроение!“ казва някой. И е напълно прав! Залата е на крака и след над 2 часа и половина дойде време и за финалния поклон, с който Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени казаха не сбогом, а до нови срещи.

Актуално

Избрано за вас