Почина първият барабанист на AC/DC Колин Бърджис

Снимка: Peter Carrette Archive/Getty Images

Почина първият барабанист на AC/DC Колин Бърджис

Снимка: Peter Carrette Archive/Getty Images
Сподели

Колин Бърджис – първият барабанист на AC/DC е починал, съобщава Facebook страницата на хеви метъл групата.

В изявление, публикувано в петък вечерта, емблематичната група написа: „Много тъжно е да чуем за кончината на Колин Бърджис. Той беше първият ни барабанист и много уважаван музикант. Щастливи спомени, рок в мир, Колин“. Причината за смъртта му не се съобщава, пише TMZ.


През 1973 г. Бърджис става член на AC/DC заедно с братята и сестрите китаристи Ангъс и Малкълм Йънг, певеца Дейв Евънс и басиста Лари Ван Кридт.

Бърджес не издържа много дълго, след като AC/DC записват първия си хит „Can I Sit Next to You Girl“ и изнасят първия си концерт в нощния клуб Chequers в Сидни, Австралия.

В рамките на една година Бърджис е изгонен, след като групата го обвинява, че се е напил на сцената по време на изпълнение през 1974 г. Барабанистът се опитва да спаси работата си, като заявява, че някой е подправил питието му, но извинението му остава нечуто.

AC/DC го заменят с редица други барабанисти, включително дългогодишния член на групата Фил Ръд. Групата дори презаписва „Can I Sit Next To You Girl“ с Ръд на барабаните.

В периода 1968-1972 г. Бърджис свири на барабани и в популярната австралийска рок група The Masters Apprentices. През 1988 г. той и останалите членове на групата са включени в австралийската Зала на славата ARIA.

Бърджис почина е на 77 години.

Актуално

Избрано за вас