„Приключенията на Нотичка“ – класическа музика за най-малките

bta.bg

„Приключенията на Нотичка“ – класическа музика за най-малките

bta.bg
Сподели

„Приключенията на Нотичка“ е поредица от музикално-образователни спектакли, предназначена за деца над 5 години. Целта ѝ е да запознава малките зрители с най-значимите класически произведения и да възпитава у тях умението да се наслаждават на изпълненията на живо. В премиерния спектакъл Нотичка ще търси музиката на Волфганг Амадеус Моцарт. В пътешествието ѝ са включени откъси от най-известните му творби – Симфония №40, Малка нощна музика, операта „Вълшебната флейта“, разказват организаторите.

Концертите ще се състоят на 21 април и на 12 май, на сцената на „Топлоцентрала“ – София. Музиката ще изпълни струнен квартет – цигуларите Ивайло Данаилов и Веселин Димитров, виолистката Илина Илиева и виолончелистът Петър Кушлев.

Ариите от „Вълшебната флейта“ са поверени на оперен дует от китайски певци – сопранът Сия Юсин и баритонът Лиу Юхан.

В актьорския състав са Марина Фърцова (Нотичка), Михаил Сървански (Сол Ключ). Драматург е Любомир Любенов. Режисьор е Людмила Стоин. Сценограф е Юлияна Войкова-Найман.

„Приключенията на Нотичка“ е наследник на поредицата „Концерти на възглавници“. Новата поредица е проект на Sofia Art Institute.

Актуално

Избрано за вас