„Purple Rain“ на Принс се превръща в мюзикъл на Бродуей

Снимка: Foxtel

„Purple Rain“ на Принс се превръща в мюзикъл на Бродуей

Снимка: Foxtel
Сподели

Хитът на ПринсPurple Rain“ ще се превърне в мюзикъл на Бродуей, съобщават от The Guardian.

Едноименният филм от 1984 г. ще се появи и на сцена. Мюзикълът ще бъде придружен от книга на финалиста за наградата „Пулицър“ Брандън Джейкъбс-Дженкинс. В момента той получава възторжени отзиви за семейната драма „Подходящо“ със Сара Полсън и Ел Фанинг в главните роли, която се изграе на Бродуей.

Музиката и текстовете са дело на Принс,

а режисьор на мюзикъла е номинираната за награда „Тони“ Лилеана Блейн-Крус.

„Изминаха почти 40 години, откакто

легендарният филм на Принс „Purple Rain“ завладя света,

и не можем да си представим по-подходящ поклон от това да почетем Принс и наследството на „Purple Rain“ с тази сценична адаптация на любимата история“, казаха организаторите. „Развълнувани сме от партньорството ни с творческия екип на Бродуей, които придават театралност на оригиналната измислена история на филма. Нямаме търпение новото поколение да открие Purple Rain, а любителите на оригиналния филм и албум да усетят силата му още веднъж, този път на живо.“

Снимка: Richard E. Aaron

Албумът Purple Rain печели „Оскар“ за най-добра оригинална музика и

 почти 100 милиона долара

в световния боксофис. Той е номер едно в САЩ в продължение на 24 седмици и се продава в над 25 млн. копия. Сред песните са „When Doves Cry“, „Let’s Go Crazy“ и „I Would Die 4 U“.

Филмът разказва историята на музикант, който се сблъсква с трудности у дома, музикално съперничество и зараждащ се романс. Това е дебютът на Принс на голям екран.

През 2018 г. Universal придоби правата върху избрани песни на звездата, а в момента се разработва мюзикъл за голям екран. Остава неясно дали този проект все още е в ход.

Принс почина през 2016 г.

след кариера, в която продаде над 100 милиона плочи по целия свят.

През тази година на Бродуей ще се появят и мюзикъли, озвучени от Алиша Кийс, Хюи Люис енд дъ Нюз и The Who.

Актуално

Избрано за вас