Quarto и Йордан Камджалов отбелязват рождените си дни с концерт

Снимка: Организатори

Quarto и Йордан Камджалов отбелязват рождените си дни с концерт

Снимка: Организатори
Сподели

Quarto отбелязва 20-годишнината си на 16 октомври в зала „България“. Специален гост на събитието е маестро Йордан Камджалов, който същия ден празнува личен рожден ден, съобщават организаторите, цитирани от БТА.

По думите им концертът обещава да бъде вдъхновяващо пътешествие през

най-доброто от световната и българска класическа музика,

събрано в една музикална вечер, където техническото майсторство и емоционалната дълбочина на талантите ще се срещнат в едно.

Снимка: Организатори

Концертът ще отбележи още няколко повода, пишат организаторите. Единият е 10-годишнината, откакто НАСА и Международният астрономически съюз дават името Йордан Камджалов на небесно тяло – астероид 52292. Това е едно значимо признание за неговия принос в изкуството. Събитието ще отпразнува още един рожден ден – този на великолепната Татяна Тодорова – водач на виолите в Quarto Chamber Orchestra.

Снимка: Организатори

В програмата ще звучат творби от Арво Пярт – Fratres за соло цигулка, струнни и перкусии, Хендел-Халворсен – „Пасакалия“ за цигулка и виолончело със струнни, Марсел Турние Feerie за арфа и струнни, Бокерини„Нощна музика от улиците на Мадрид“, Джон Уилямс – „Мемоарите на една гейша“, Вивалди „Глория“ и „Есен“, Жул Масне – „Медитация”.

Снимка: Организатори

В момента Quarto е на световно турне със съвместния си проект с Мистерията на българските гласове и Георги Андреев. Преди концерта в София им предстои изява на 12 октомври в Wales Millennium Centre, а след това и скандинавско турне.

Билети за празничния концерт могат да бъдат закупени ТУК.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас