Ricchi e Poveri идват с концерт в България

Снимка: BGTSC

Ricchi e Poveri идват с концерт в България

Снимка: BGTSC
Сподели

Италианците от Ricchi e Poveri ще имат концерт в София. Събитие е на 30 ноември в зала 1 на НДК, съобщават организаторите от BGTSC.

Шоуто в София проследява над 50-годишната кариера на групата.

Звездният път на Ricchi e Poveri започва в Генуа през 1968 година и в момента продължават да са суперзвезди, сияещи на сцената, посочват организаторите.

Изпълнителите на Sarà perche ti amo, Che sarà, Made in Italy, Se m’innamoro, Mamma Maria, La prima cosa bella, Voulez-vous danser, Ma non tutto la vita и много други печелят неведнъж награди на фестивала „Санремо“ и са

най-често присъстващите в световните музикални класации италиански изпълнители.

„След големия успех на „Санремо“ в началото на тази година с песента Ma non tutto la vita дуетът добави за много кратко още един мегахит, който феновете на хубавата музика изкупиха няколко пъти, така че и той придоби мултиплатинен статус. Закономерно след това лятното турне Ricchi e Poveri Summer Tour стартира с напълно разпродадени концерти“, посочват от BGTSC.

Снимка: Rolling Stone

По време на турнето Анджело и Анджела са придружени от Антонио Ругиеро на китари и Роберто Чиапета на бас китара. Както и Алфредо Биондо на клавишни и Джанпаоло Ноче на барабани.

Ricchi e Poveri има над 30 милиона продадени записа и 30 издадени албума.

Ma non tutta la vita влезе в топ 10 в Италия, в Spotify, Amazon Music и iTunes. Това потвърждава, че песента е сред най-слушаните песни в Италия на всички основни дигитални платформи. Има общо над 30 милиона слушания само в Италия.

След като многократно надхвърлят прага от осем милиона месечни слушатели в Spotify, те все още са артистите с най-много месечни слушатели на платформата сред участвалите в 74-ия фестивал в Сан Ремо. Клипът влезе в

топ 10 на най-гледаните видеоклипове в YouTube

в раздел „Музика“ и във Vevo с милиони гледания. В TikTok песента стана една от най-популярните песни в Италия за повече от две седмици с повече от 340 хиляди творения и 630 милиона гледания.

Снимка: BGTSC

Ma non tutta la vita е покана за действие. Да се предизвикаш да преследваш това, което искаш не само в емоционалната сфера, в отношенията с хората, а и като цяло в нещата, които разпалват страстите ти“, казват Анджела Брамбати и Анджело Соджу.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас