С 300 милиона слушания за ден, новият албум на Тейлър Суифт счупи рекорд в Spotify

Снимка: Rebuplic

С 300 милиона слушания за ден, новият албум на Тейлър Суифт счупи рекорд в Spotify

Снимка: Rebuplic
Сподели

Тейлър Суифт не може да спре да чупи собствените си рекорди. След като в петък Spotify съобщи, че The Tortured Poets Department е станал първият албум в историята на DSP, който е събрал 200 милиона стрийма за един ден, в събота услугата актуализира тази новина, за да съобщи, че

стриймовете за първия ден всъщност са надхвърлили 300 милиона,

пише Variety.

„Влязохме в историята!“ – написа компанията в Twitter. „На 19 април 2024 г. The Tortured Poets Department на Тейлър Суифт е първият албум в историята на Spotify, който има над 300 млн. стрийма за един ден“.

Освен това Fortnight, първият сингъл от албума с участието на Post Malone, постави рекорд като най-стриймваната песен в платформата за един ден, надминавайки Easy on Me на Адел (поставен през 2021 г.).

За набирането на тези цифри не навреди и фактът, че само два часа след излизането на The Tortured Poets Department, в полунощ българско време, Суифт съобщи на заспалите си фенове, че

добавя 15 песни към съществуващите досега 16

за луксозно дигитално издание с 31 песни.

Снимка: ASHOK KUMAR/TAS24/GETTY IMAGES/TAS RIGHTS MANAGEMENT

Преди излизането на новия албум Суифт държеше рекорда за най-много стриймове за един ден, като предишните рекорди бяха поставени от Midnights от 2022 г. и 1989 (Taylor’s Version) от 2023 г.

Преди излизането на албума тя вече беше поставила малко по-прозаичен рекорд, тъй като Poets се превърна в най-предварително запазения албум на страницата за обратно броене в историята на Spotify само ден преди появата му.

Суифт заяви, че

албумът е антология от нови творби,

отразяващи „събития, мнения и чувства от един мимолетен и фаталистичен момент във времето, който е бил едновременно сензационен и тъжен в еднаква степен“.

След това обявява, че този период в живота ѝ е „приключил“.

„Главата е затворена и запечатана. Няма за какво да отмъщаваме, няма сметки за уреждане, след като раните са заздравели“, каза тя. „След като сме изговорили най-тъжната си история, можем да се освободим от нея.“

Актуално

Избрано за вас