С дебют на българската сцена младата Danai представя музиката си

Снимка: Studio Karakashyan

С дебют на българската сцена младата Danai представя музиката си

Снимка: Studio Karakashyan
Сподели

Младата изпълнителка Емилия Тончева (Danai) подготвя своя дебют на българската музикална сцена. Тя е актриса от Академията по драма в Пекин, но открива себе си в музиката.

Интригуващият ѝ дебют е в колаборация с композитора и музикален продуцент Кърт Колев. Освен в Китай тя завършва танцов театър в Нов български университет, което дава тласък на творчеството ѝ, комбиниращо различни жанрове и изразни средства.

В музикалния си дебют тя и Кърт Колев изследват както обсебващите емоции, така и

границата между идеализираните представи и реалността във влюбването.

Освен авторските текстове и алтернативна поп музика, която напомня на хитовете на 2000-те години в съвременен прочит, общата работа на Емилия и Кърт ражда псевдонима Данай (Danai), в който изпълнителката припознава себе си, за да даде глас на най-съкровените си истории.

Емилия Тончева (Danai); Снимка: Studio Karakashyan

Интригуващ и проницателен поглед към посланието, което тя носи, се разкрива чрез трите авторски сингъла в дебютното ЕР – „Парниково цвете“, „На хартия“ и „Навън“, в които преживяно и мечтано се преплитат в едно неделимо цяло.

Режисьорът, който умело и нестандартно облича видеореализацията в късометражен филм е талантливият Коста Каракашян. Заедно с оператора Иван Цуцуманов и продуцента Тодор Бърганов

вдъхват живот на историите на Данай

на знаково място, а именно парк-галерия „Оригиналите“ на световнопризнатия български скулптор Павел Койчев, край село Осиковица. Там е експонирано почти цялото творчество на скулптора, включващо над 50 скулптурни модела създадени между 1967 г. и 2014 г. Тук е и къщата-скулптура „Градежът“, която играе ключова роля в късометражния филм със силно присъствие и сюрреалистично усещане.

Снимка: Studio Karakashyan

Отношението на Данай към актьорското майсторство, танца и музиката се преплитат в лентата, където

хореографията също е на преден план в един завладядащ музикален проект

за жаждата по недостижимото съвършенство.

Премиерата на дебютното EP и музикалното видео ще бъде представена на 20 юни в столичния арт клуб The Steps в 19:00 ч. Входът е свободен.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас