Саксофонистът на Рей Чарлз закрива дните на Созопол

Снимка: Mark Sheldon

Саксофонистът на Рей Чарлз закрива дните на Созопол

Снимка: Mark Sheldon
Сподели

Концерт с музиката на Рей Чарлз „Ray On My Symphony”, в който солист ще бъде саксофонистът на легендарния певец на ритъм енд блуса Крейг Бейли, ще се състои 18 и 19 юли в Созопол. В концерта ще участва джаз триото Мартин Денев – пиано, Димитър Шанов – контрабас и Емил Пехливанов – ударни.

Концертът е част от празничната програма на Дните на Созопол,

съобщиха от крайморската община, която е организатор на фестивала, цитирани от БТА.

Крейг Бейли; Снимка: Mark Sheldon

Между 16-и и 20 юли ще бъдат отслужени празнични литургии, а за всяка вечер е организиран музикален поздрав.

На 16 юли в Летен театър „Аполония“, публиката ще се наслади на оркестъра и балета на Държавна опера – Бургас с концерт-спектакъла „Любов, шампанско и кан-кан“ по режисура на Марио Николов.

Във втория ден ще се проведе плувен маратон, в който ще се направи обиколна на Созопол.

С празничен концерт на маестро Митко Денев и Петя Панева ще завърши вечерта на Амфитеатър „Аполония“.

По случай 187 години от рождението на Апостола на свободата, на 18 юли ще се извърши ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на Васил Левски.

Финалът на Дните на Созопол, който ще бъде на 20 юли, ще бъде поставен с традиционно дефиле на народни носии. То ще тръгне от Етнографския музей и ще продължи из Стария град до Амфитеатър „Аполония“.

Саксофонистът на Рей Чарлз Крейг Бейли е в България за пореден път

и участва в редица концерти. Премиерата на концерта му с оркестъра на Старозагорската опера „Ray On My Symphony” беше именно в Стара Загора на 1 и 2 юли.

Снимка: Държавна опера Стара Загора

На програмата се насладиха и жителите и гостите на Бургас 7 юли. Концертът ще гостува и в Пловдив на 12 юли, както и на още други български градове. Солист е Петър Салчев, концертмайстор е Паулина Захариева. Участват и Военният бенд в Стара Загора под диригентската палка на капитан Цветомир Василев.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас