Шон „Диди“ Комбс остава без покана за наградите „Грами“ заради обвиненията?

Снимка: LEXIE MORELAND/WWD VIA GETTY IMAGES

Шон „Диди“ Комбс остава без покана за наградите „Грами“ заради обвиненията?

Снимка: LEXIE MORELAND/WWD VIA GETTY IMAGES
Сподели

Шон „Диди“ Комбс се сблъска с последиците от четири различни съдебни дела за сексуално насилие, заведени срещу него през последния месец. Според изявление на Академията за звукозапис правилата относно неговото присъствие на връчването на наградите „Грами“ през 2024 г. могат да се променят.

„Приемаме този въпрос много сериозно и сме в процес на оценка“, се казва в изявление на организацията до сп. Rolling Stone. Понастоящем

Комбс е номиниран в категорията за „Най-добър прогресивен R&B албум“

за проекта си „The Love Album“. Представител на Академията уточни, че дискусията дали да присъства е съсредоточена около самата покана. Все още не е ясно дали номинацията на Комбс ще бъде отхвърлена, или не.

Номинацията му вероятно няма да бъде оттеглена, ако съдим по случващото се през годините. През 2021 г. Мерилин Менсън и Луис Си Кей, които бяха обвинени в сексуално насилие, получиха номинации.

Менсън беше номиниран за приноса си в „Донда“ на Кание Уест, който се бореше за приза „Албум на годината“. Главният изпълнителен директор на „Грами“ Харви Мейсън-младши тогава заяви пред „The Wrap“, че Академията „няма да ограничава хората, които могат да представят материалите си“.

„Няма да разглеждаме криминалното им досие.

Ние гледаме единствено дали даден запис на произведение отговаря на изискванията въз основа на датата и други критерии“.

Четири различни жени са подали искове за сексуално насилие срещу Комбс през последните няколко седмици. Най-известната от тях е Касандра „Каси“ Вентура. След нея се появиха още три жени. Една от тях твърди, че Комбс я е изнасилил, когато е била на 17 години.

От своя страна Шон каза: „Стига толкова. През последните няколко седмици седях мълчаливо и гледах как хората се опитват да ме нагрубят и да унищожат репутацията ми. Срещу мен бяха отправени отвратителни обвинения от хора, които търсят лесни пари. Нека бъда напълно ясен –

не съм извършил нито едно от ужасните неща,

за които се твърди. Ще се боря за името си, за семейството си и за истината“, съобщи dir.bg.

Артистът се оттегли и от поста председател на телевизия „Revolt“ заради обвиненията. В края на миналата седмица пък повече от 10 компании прекратиха работните си отношения с него и от наскоро стартиралата му платформа за електронна търговия „Empower Global“.

Актуално

Избрано за вас