Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън пишат песен заедно

Джеймс Маккартни и Шон Оно Ленън; Снимка: Facebook

Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън пишат песен заедно

Джеймс Маккартни и Шон Оно Ленън; Снимка: Facebook
Сподели

Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън издават съвместен сингъл, предаде БТА, цитирайки CNN.

Новият сингъл е озаглавен Primrose Hill и беше обявен от Джеймс Маккартни в „Инстаграм“.

Primrose Hill е тук! Днес съм толкова развълнуван да споделя най-новата си песен,

написана в съавторство с моя добър приятел Шон Оно Ленън.

С издаването ѝ сякаш наистина започваме да работим и съм много щастлив, че ще продължа да споделям музика с вас“, написа Джеймс в публикацията.

Написана и композирана от синовете на двамата музиканти от известната група Бийтълс, акустичната песен напомня за времето, прекарано с любимия човек в лондонския парк Primrose Hill, на който е кръстен и сингълът.

Сестрата на Маккартни Младши, Мери е професионален фотограф. За промотиране на песента тя заснема кратки клипове на брат си, който свири на пианото си.

И двамата изпълнители са родени през 70-те години на миналия век

след разпадането на „Бийтълс“.

Маккартни, роден в семейството на Пол и Линда Маккартни през 1977 г., издаде два солови албума през 2013 г. и 2016 г. Primrose Hill следва издаването на солов сингъл по-рано тази година – Beautiful. Преди това той е

писал песни в съавторство с баща си

и е свирил с него в албуми като прочутия Flaming Pie от 1997 г.

Пол Маккартни;
Снимка: David M. Benett

„Трудно е да се изравниш с „Бийтълс“ – казва той в интервю за Daily Mail през 2013 г. „Дори на татко му беше трудно да се изравни с „Бийтълс“.

Започнах да свиря под псевдоним,

защото исках да започна тихо. Трябваше да си изкарам времето като музикант и да изчакам, докато имам добър набор от песни и за момента, в който и аз, и музиката ми ще са готови. Не искам да седя на едно място. Искам сам да си изкарвам прехраната.“

Йоко Оно и Шон Оно Ленън; Снимка: Getty Images

Оно Ленън също прави своя собствена музикална кариера след първите участия в албумите на майка му Йоко Оно. Той се присъединява към алтърнатив групата Cibo Matto, която след това го подкрепя – заедно със сина на Ринго Стар – Зак Старки – за дебютния му албум Into the Sun през 1998 г.

Ленън продължава да си сътрудничи с различни изпълнители като Албърт Хамънд младши, Soulfly, Марк Ронсън и Jurassic 5, и издава още солови творби, както и филмови композиции.

Актуално

Избрано за вас