Спектакъл, посветен на Едит Пиаф ще бъде представен на о. „Света Анастасия“

Снимка: Bettmann Archive

Спектакъл, посветен на Едит Пиаф ще бъде представен на о. „Света Анастасия“

Снимка: Bettmann Archive
Сподели

Остров „Света Анастасия“ край Бургас ще бъде озвучен от концертен спектакъл „Едит Пиаф – Non, je ne regrette rien – Edith Piaf”, представящ творчеството на незабравимата френска певица. Събитието е на 8 август от 21:00 часа на откритата сцена край морския бряг на единствения населен остров по Черноморието. С концерта Бургаската опера отбелязва

60 години от земния край на френската икона на шансона.

Музиката на обичаната френска звезда ще бъде представена с осезаема обич и преклонение пред творчеството ѝ, от двете солистки на Държавна опера Бургас – Мария Цветкова-Маджарова и Нона Кръстникова. Концертът е под клавирния съпровод на изтъкнатия диригент Страцимир Павлов, който е автор и на аранжиментите.

Снимка: Bettmann Archive

Песните на Едит Пиаф продължават да навлизат по несравним начин в душевните пространства – сгряват, разчувстват, натъжават, пречистват, възторгват, замислят, пишат организаторите. За възможността да изпълни незабравимите шансони на една световна музикална икона сопраното Мария Цветкова-Маджарова разказа:

„Възможно ли е да си представите, че една жена миньон, кльощава, с рехава коса, размазан грим, неглижираща своя външен вид и облекло, може да е супер звезда. Да. Възможно е, и това е Едит Пиаф – обожавана, следвана, имитирана, до ден днешен.

Муза на съвременни музиканти, певици, композитори и режисьори.

Все още не може да се обясни нейната харизва и магия, която е оставила във времето. Най-ярката представителка на жанра шансон, или най-великата шансонетка“.

Снимка: Държавна опера Бургас

Другата солистка, която заедно с Мария-Цветкова Маджарова ще представи творчеството на Едит Пиаф на концерта в четвъртък – Нона Кръстникова, също е на романтична вълна преди събитието:

„8 август, на Острова, по залез ще си спомним, ще почетем, ще опознаем Едит Пиаф. Откриването на Олимпиадата в Париж може да пожъна противоречия, но никой не оспори музиката на Едит, която закри събитието в изпълнение на Селин Дион. Казват, че Едит Пиаф танцувала валса на влюбените с постоянство и лудост, като винаги била водеща на дансинга на живота. Аз не съм такава, но с удоволствие усещам тази сила докато пея нейната музика. Дали се усеща този огън и като публика. Ела и почувствай…“

Билети за концерта мога да бъдат намерени на касата на Операта, каса „Часовника“, в мрежите на Eventim и Grabo.
Тръгването за Острова ще бъде в 20:00 часа на 8 август от „Магазия 1“ на Пристанище Бургас.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас