Съдят Майли Сайръс за плагиатство, копирала сингъл на Бруно Марс във „Flowers“

Съдят Майли Сайръс за плагиатство, копирала сингъл на Бруно Марс във „Flowers“

Сподели

Срещу Майли Сайръс е заведено ново съдебно дело. В него се твърди, че тя и колегите ѝ са копирали части от сингъл на Бруно Марс, когато са писали спечелилата „Грами“ песен „Flowers“. В нов иск, подаден в понеделник във федералния съд в Лос Анджелис, компания, наречена Tempo Music Investments, твърди, че записът включва

неразрешено „ползване“ на няколко елемента от песента на Марс от 2013 г. „When I Was Your Man“.

В иска като ответници са посочени също Sony Music Publishing, Apple, Target, Walmart и няколко други компании. Tempo Music заяви, че притежава част от авторските права върху „When I Was Your Man“ в САЩ. Компанията ги е придобила от Филип Лорънс, който е съавтор на песента заедно с Марс, Ари Ливайн и Андрю Уайът.

Марс не е посочен като ищец по делото.

„Всеки фен на „When I Was Your Man“ на Бруно Марс знае, че „Flowers“ на Майли Сайръс не е постигнала целия този успех сама. Тя дублира множество мелодични, хармонични и текстови елементи на „When I Was Your Man“. Включително мелодичния дизайн и последователността на стиха, свързващата бас линия, някои тактове от припева, някои театрални музикални елементи, текстови елементи и специфични акордови прогресии“, се твърди в иска, получен от Rolling Stone. „Въз основа на комбинацията и броя на приликите между двата записа е

безспорно, че „Flowers“ не би съществувала без „When I Was Your Man“,

продължава жалбата, в която като съидейници са посочени колегите на Сайръс – авторите на песни Грегъри Хайн и Майкъл Полак. Представителите на Сайръс не са отговорили веднага на молбата на Rolling Stone за коментар.

Снимка: Sony Music

 

През февруари изпълнителката спечели първата си награда „Грами“ за „Flowers“, песен от осмия ѝ албум „Endless Summer Vacation“. Хитовата песен, която се задържа осем седмици на първо място в класацията Billboard Hot 100, е написана след развода ѝ с актьора Лиъм Хемсуърт. Тя до голяма степен се възприема като декларация за независимост.

Tempo Music иска обезщетение в размер, който ще бъде определен по време на съдебния процес; От компанията настояват и за съдебна заповед, с която да се забрани другите ответници да възпроизвеждат, разпространяват или публично да изпълняват „Flowers“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас