Тейлър Суифт е най-слушаният изпълнител в Spotify за 2023

Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG

Тейлър Суифт е най-слушаният изпълнител в Spotify за 2023

Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG
Сподели

Spotify публикува данните си за края на годината “Spotify Wrapped“ и разкри най-слушаните изпълнители, песни, албуми и подкасти през годината. Тейлър Суифт, която вече постигна невиждани досега успехи с мащабното си турне Eras Tour, стана най-популярният изпълнител на музикалната платформата

с 26,1 милиарда стрийма от 1-ви януари насам.

Това е първият път в кариерата на Суифт, когато тя оглавява глобалната класация за изпълнители в края на годината. Тя успя да измести Bad Bunny, който беше №1 през предишните три години.

За да покаже благодарността си към феновете си, певицата пусна дългоочакваното парче от албума си Midnights – “You’re Losing Me (From The Vault)“. До днес песента бе достъпна само на ексклузивния компактдиск, продаван по време на Eras Tour.

„Хм, добре, това е нереално?? Искам само да кажа на всички, които слушаха музиката ми тази година, където и да са по света, благодаря ви“, написа Суифт в Instagram. „Да бъда обявена за глобален топ изпълнител на Spotify през 2023 г. е наистина

най-добрият подарък за рождения ми ден/празниците,

който можехте да ми направите. Сериозно се забавлявахме НАЙ-ВЕЧЕ тази година на турнетата, а сега и с това“.

През ноември 12-кратната носителка на Grammy получи 10 награди на Billboard Music Awards. Така триумфира на върха на класацията на Billboard за най-добрите изпълнители на 2023 г.

Само в САЩ три албума на Суифт доминират в Топ 10. Folklore от 2020 г. зае осмо място, Lover се приземи на шесто място, а Midnights зае третото място, като се нареди само след One Thing at a Time на Морган Уолън и SOS на SZA.

Актуално

Избрано за вас