Тейлър Суифт е най-богатата жена музикант в света

Снимка: Kate Green/Getty Images

Тейлър Суифт е най-богатата жена музикант в света

Снимка: Kate Green/Getty Images
Сподели

Тейлър Суифт вече е най-богатата жена музикант в света. Нетното ѝ богатство се изчислява на 1,6 млрд. долара. Така певицата изпреварва Риана и заема втората позиция в списъка на най-богатите музиканти в света. Тя се нарежда веднага след Jay-Z, чието състояние е 2,5 милиарда долара.

Forbes потвърди новината, като обнови финансовия статус на Суифт след историческия успех на Eras Tour. 600 млн. долара от състоянието на певицата идват от приходи от турнето и от отчисления. 125 млн. са от инвестиции в недвижими имоти.

Снимка: Don Arnold/TAS24/Getty Images

Певицата също така е спечелила 100 млн. долара от стрийминг в Spotify само за миналата година, припомнят БНТ и Euronews. Тази печалба до голяма степен се дължи на албума ѝ от 2022 г. „Midnights“, както и на презаписаната версия на албума „1989 (Taylor’s Version)“.

Това, което отличава Суифт, е че за разлика от много други музиканти, нейното състояние на първо място идва от музикалната ѝ кариера. Тя е единственият артист в историята, който постигна 10-цифрено нетно състояние предимно от продажба на албуми и изпълнения на живо.

Тя достигна статута на милиардер през октомври 2023 г. Тейлър Суифт сложи край на европейската част от турнето си през август. То трябва да приключи окончателно в края на годината.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас